Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon Digital IXUS 800 IS: az új zászlóshajó

Laptop

Canon Digital IXUS 800 IS: az új zászlóshajó

A Canon bemutatta legújabb Digital IXUS modelljét, a 6 megapixeles Digital IXUS 800 IS-t.

Az IXUS sorozat új zászlóshajója újradefiniálja a kompakt fényképezőgépek megjelenésének és tudásának határait. 4-szeres optikai zoom objektívvel és képstabilizátor funkcióval rendelkezik, és mindez egy hihetetlenül karcsú géptesttel párosul.


A különleges ˝Ívek és áramvonalak˝ stílusú formatervezéssel készült fényképezőgép olyan új tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a fotózni vágyók legtöbb igényét messzemenően kielégítik. Többek között:
-ISO800 érzékenység és optikai IS a vaku nélküli beltéri fényképezés megkönnyítésére
-DIGIC II képfeldolgozó processzor, iSAPS és 9-pontos AiAF
-Nagyméretű, 2,5 colos képátlójú kijelző
-16 fényképezési mód
-˝Saját színek˝ fotóeffektek
-Szélesvásznú (16:9) fényképek rögzítése
-30 képkocka/másodperces VGA videók rögzítése

A kisebb és könnyebb géptestek esetén gyakrabban fordul elő a beremegés, főleg kézben tartott gép és gyenge megvilágítás esetén. A Digital IXUS 800 IS a Canon profi gépeihez hasonlóan optikai képstabilizátort (IS-t) használ a beremegés okozta elmosódás csökkentésére. Az IS segítségével a felhasználó vaku nélkül is készíthet éles képeket és használhat hosszú záridőket. Stabilabb felvételek készíthetők a 2 centiméteres makró funkció segítségével is. A technológia ilyen kis méretekben való alkalmazása érdekében a Canon mérnökei új IS processzor chip-et fejlesztettek ki. Az új áramkör precízen irányítja a lencsetagok mozgását, és gyors, pontos korrekciót biztosít – 4.000 bejövő jel/másodperces feldolgozási sebességgel – továbbá hozzájárul az alacsony energiafogyasztáshoz is.

A 4-szeres optikai zoom objektív egy nagyon magas törésmutatójú aszférikus lencsetagot (UA) tartalmaz, amellyel 35-140 mm-es fókusztartomány (35 mm-es gépnek megfelelően) érhető el. A gép kompakt mérete ellenére valós képű optikai keresővel rendelkezik, így a felhasználó az LCD nélkül is készíthet felvételeket, amivel még az amúgy is kiemelkedő 240 kép/feltöltés akkumulátorkapacitást is bővíti.

A Digital IXUS 800 IS képes az ISO 800 érzékenységű felvételkészítésre, így a felhasználó készíthet beltéri fényképeket olyan helyen, ahol a vaku használata nem ajánlott vagy hatástalan, például templomban vagy koncerten. Az új High ISO Auto funkció automatikusan állítja be az expozíciót nagyobb ISO érzékenységek és rövid záridők használatával, így csökkentve az elmosódás valószínűségét.

A Digital IXUS 800 IS ˝új zászlóshajó˝ minőségéhez illően speciális formákkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik elődjeitől. A Digital IXUS 750-on megjelent folyamatos görbületű formának továbbfejlesztéseként az elegáns kontúrokat szembeszökő megjelenésű háromszínű burkolattal hangsúlyozták ki – jég, ezüst, illetve holdfény, ezüst, szatén és fényes kivitelben, az LCD-t körülölelő ébenfekete felülettel kiegészítve. A tervező, Kosei Takahashi ˝Ívek és áramvonalak˝-nak hívja új koncepcióját, amellyel a színes szegmensek elliptikus görbéire, és a szegmensek találkozásánál húzódó áramvonalakra céloz.

A nagyméretű, 2,5 colos LCD kijelző széles látószögekből látható, így könnyű csoportosan visszanézni fényképeket. A külön bekapcsolható segédháló a komponálásnál segít, míg az Éjszakai Megjelenítés funkció a sötétben javítja a kijelző láthatóságát. A módválasztó tárcsát beljebb süllyesztették a géptestbe, így a hüvelykujjnak több hely jut, és ezért könnyebb tartani a fényképezőgépet.

A Saját színek fotóeffekteket már alkalmazhatjuk a fényképezés előtt és után is, így a felhasználó több lehetőséget kap a különleges hatások kipróbálására számítógép használata nélkül is. A Digital IXUS 800 IS összesen 16 fényképezési módot kínál, többek között a manuális módot. A gyári témaautomatika módok különleges témák esetén segítenek a paraméterek beállításában, például a Víz alatti módban az opcionális időjárás- és vízálló álló tok használatával víz alatt is fényképezhet a felhasználó. A Színkiemelés és a Színcsere funkciók segítségével pedig drámai színeffektek alkalmazhatók az állóképekre és a filmekre egyaránt.

Az új szélesvásznú (2.816×1.584 képpont) fényképezési módban 16:9 képarányú fotók készíthetők, ezek később az új szélesvásznú televíziókon tekinthetők meg legjobb minőségben, illetve 10×20 centiméteres formátumban ki is nyomtathatók a SELPHY CP sorozatú kompakt fotónyomtatókkal .

A videó funkció segítségével 30 képkocka/másodperces VGA filmek rögzíthetők, akár 1 GB méretig. A 60 képkocka/másodperces QVGA mód gyorsan mozgó témák rögzítéséhez ideális, amelyeket utána lelassítva elemezni lehet, a Kompakt mód pedig akár 3 percnyi kisfelbontású videót rögzít, amelyet utána azonnal el lehet küldeni e-mailben.

Az új, könnyen elérhető Print menü segítségével egyszerűbbé válik a sok kép egyidejű nyomtatása. A PictBridge támogatással a felhasználó közvetlenül nyomtathat PictBridge-kompatibilis nyomtatóra számítógép használata nélkül. SELPHY CP kompakt fotónyomtatón kinyomtathatók a fényképezőgép igazolványkép funkciójával készült képeket, illetve videó képkockák is nyomtathatók. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés