Connect with us

technokrata

A Canon új XEED projektorai

Laptop

A Canon új XEED projektorai

A Canon bemutatta az új XEED projektor termékcsaládot, amely három modellt tartalmaz.

A XEED SX6, a XEED SX60 és a XEED X600 is a díjnyertes XEED SX50 sikereit folytatják majd: kiváló minőségű LCOS (Liquid Crystal on Silicon) képalkotást biztosítanak a Canon továbbfejlesztett AISYS optikai rendszerének segítségével. Az új projektorok még több automatizált funkcióval bírnak, mint elődeik, ráadásul csendesebb működés mellett is nagyobb a fényerővel (XEED SX6 és XEED X600) dolgoznak.


A három projektor legfontosabb tulajdonságai:
-LCOS panelek és Advanced AISYS Optikai Rendszer
-Nagy teljesítmény: a XEED SX6 és a XEED X600 is 3.500 lumen fényerejű, míg a XEED SX60 fényereje 2.500 lumen
-SXGA+ felbontás (XEED SX6 és XEED SX60); a XEED X600 pedig a világ első XGA felbontású LCOS projektora
-Canon gyártmányú széles látószögű 1,7-szeres zoom objektív
-Automatizált beállítások és vezérlés: automatikus trapézkorrekció, autofókusz, automatikus falszín-korrekció, automatikus képszinkron, automatikus bemenet-érzékelés
-Kiváló ár/teljesítmény mutató

A XEED SX6 a sorozat csúcsmodellje, tulajdonságai professzionális vetítésre is alkalmassá teszik. A XEED SX60-ast főként üzleti felhasználásra és házimozi-vetítésre tervezték, a XEED X600-as pedig azzal emelkedik ki a mezőnyből, hogy – az XGA árkategóriájú készülékek között egyedülállóan – LCOS minőséget biztosít.

Mindegyik XEED projektor LCOS panelt használ a hibátlan, csíkmentes képek létrehozására. A XEED SX6 és a XEED SX60 natív SXGA+ (1.400×1.050) felbontást is kínál éles és részlet-gazdag vetítéssel. Azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs szükségük az SXGA+ felbontásra, de szintén kiváló minőségű, éles képet szeretnének látni, tökéletes megoldást kínál a XEED X600, amely a világ első LCOS XGA projektora. Az Advanced AISYS technológia mindhárom projektor esetében 1.000:1-es kontrasztarányt biztosít, amely mély tónusokat és valódi fekete színt eredményez.

3.500 lumenes fényerejével a XEED SX6 és a XEED X600 nagyon erős fényű képet vetít még nagyobb termekben (például kiállítócsarnokokban), vagy erősen megvilágított helyiségekben. A XEED SX60 fényereje 2.500 lumen, viszont képes a kontrasztarány 1.500:1-re való növelésére, így házimozi módban még gazdagabb színvilágot kínál a felhasználóknak.

Megnövelt automatizáltság
Az új XEED modellek beállításai és vezérlése egyszerűbb lett a korábbnál több automatizmus miatt. Az autofókusz rendszer a vetítési távolságnak, vetítési szögnek leginkább megfelelő optimális pozícióba állítja a fókuszt. A vízszintes irányú torzítások kiegyenlítésére automatikus trapézkorrekció áll rendelkezésre, amely +/-20 fokig korrigálja a trapézhibát. Az automatikus bemenet-érzékelő felismeri az aktív bemeneti jelet és annak megfelelően állítja be a szükséges paramétereket, az automatikus falszín-korrekció pedig kompenzálja a vetítésre használt felület színét, így természetes színek jelennek meg a képen.

Az automatikus képszinkron biztosítja a számítógép és a projektor közötti jel szinkronját, így az animált diabemutatókon sem jelenik meg interferencia vagy a vízszintes csíkozódás jelensége.
Kiváló objektívek

Az 1,7-szeres zoom objektív a távirányítóról is működtethető, így a lehető legkisebb torzítással érhető el minőségi nagyítás a teljes zoom tartományban. A nagylátószögű vetítőobjektív lehetővé teszi a nagyméretű képek közeli megjelenítését is. A lencse bevonata megakadályozza a szellemkép megjelenését és a becsillogást, így a kép minősége optimális marad.

Még csendesebb
A ventillátorzaj jelentős csökkentését sikerült elérni a XEED SX60 esetén, amely 27 decibellel működik ˝Csendes üzemmód˝-ban, a normál módban pedig nem haladja meg 30 dBA-es értéket. A XEED SX6 és a XEED X600 szintén csendesebbek lettek elődjeiknél, mindkét készülék zajszintje 31 dBA a ˝Csendes üzemmód˝-ban.

HD kompatibilitás, HDCP támogatás
A natív SXGA+ felbontás segítségével a XEED SX6 és a XEED SX60 is képes a nagyfelbontású (High Definition, 720p/1080i) képek megjelenítésére. Mindhárom berendezés rendelkezik DVI (Digitális Vizuális Interfész) bemenettel, amely HDCP-kompatibilis (Nagy Sávszélességű Kódolt Digitális Tartalom), ezzel biztosítva, hogy a legújabb szabvány szerinti digitális képek is kiváló minőségben jelenjenek meg.

Idő és pénz megtakarítás
Az új XEED modellek ˝Kikapcsolás és elcsomagolás azonnal˝ funkciót is kínálnak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kikapcsolás után mindhárom modell azonnal kihúzható a konnektorból, mert saját belső energiatároló egységgel rendelkeznek, ennek segítségével hajtják meg a ventillátort a hűtés idejére. Mindhárom modell ár/érték aránya kiváló, kivételes képminőséget biztosítanak, a XEED SX60 pedig különlegesen gazdaságos működtetésű, mivel ˝Csendes Üzemmód˝-ban az izzó élettartama 4.000 óra.

Precíz színvisszaadás
Mindhárom modell rendelkezik sRGB móddal, amely biztosítja a más sRGB rendszerekkel való szín-kompatibilitást. A XEED SX6 ezenkívül támogatja az Adobe RGB-t is, így a grafikusok és profi fotósok is biztosak lehetnek abban, hogy a projektor precíz színvisszaadása pontos képet eredményez a kivetítés során.

A XEED sorozat modelljei:
-XEED SX6: csúcsmodell, SXGA+ felbontás, 3.500 lumen
-XEED SX60: SXGA+ felbontás, 2.500 lumen, házimozi módban 1.500:1-es kontrasztarány
-XEED SX50: az eredeti XEED projektor, SXGA+ felbontás, 2.500 lumen, kompakt méret
-XEED X600: a világ első LCOS XGA projektora, 3.500 lumen fényerő.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom