Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PowerShot S3 IS: 12x-es zoom, 6 megapixel

Laptop

Canon PowerShot S3 IS: 12x-es zoom, 6 megapixel

A Canon PowerShot S3 IS-t a fotózásért komolyan rajongóknak szánták, azoknak, akik még nagyobb zoom tartományt kívánnak, valamint teljeskörű filmrögzítési lehetőségeket egy kompakt fényképezőgépen belül.

A gép a népszerű PowerShot S2 IS utódja, és az S-sorozatú gépek legújabb darabja. 6 megapixeles CCD szenzora van, a Canon saját képstabilizátor technológiáját használja, és olyan videórögzítési lehetőségei vannak, amelyek versenyre kelnek a videókamerákéval. Megjelenését tekintve új: szürkésfekete fémszínű házban van elhelyezve, és a gyakorlott fotósok követelményeinek tesz eleget az új funkcióival: megnövelt ISO 80-800 érzékenység-tartomány, nagyméretű, változtatható szögű 2 colos LCD monitor, szélesvásznú (16:9) fényképezés, új videó funkciók és Sport fényképezési mód.

Specifikációk
-12-szeres optikai zoom-mal rendelkező objektív, USM-mel és egy UD lencsetaggal
-Optikai képstabilizátor
-6 megapixeles CCD
-2 colos képátlójú kijelző
-30 képkocka/másodperces VGA videók sztereó hanggal és Fotó a Filmben funkcióval
-DIGIC II, iSAPS és Flexizone AF/AE , továbbá 2,3 képkocka/másodperces sorozatfelvételek
-20 fényképezési mód és Saját színek fotóeffektek
-High ISO Auto és ISO 800 érzékenységek a gyengén megvilágított környezetben való fényképezéshez
-Szélesvásznú (16:9) fényképezés


Optika
A 12-szeres optikai zoom-mal (36 – 432 mm, f/2,7-f3,5) a PowerShot S3 IS objektívje ugyanazokat a legújabb megoldásokat alkalmazza, amiket a profi Canon EF objektívek is. A zoomot egy gyors és majdnem teljesen csendes ultraszonikus motor (USM) hajtja; a nagyon kis diszperziójú lencse (UD) jelentősen csökkenti a kromatikus hibákat a telefotózásnál; a Canon optikai képstabilizátor funkciója (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép mozgását, így csökkentve az elmosódás valószínűségét nagy gyújtótávolság esetén, kézi fotózásnál. Az IS lehetővé teszi a hosszú záridőkkel való fényképezést is, a vaku nélküli fotózás érdekében gyengén megvilágított környezetben.

A 12-szeres optikai zoom kombinálva a digitális zoom-mal összesen 48-szoros nagyítást tesz lehetővé. Külön tartozékként kapható nagylátószögű és teleobjektív is, amelyek kibővítik a fókusztartományt 27-648 mm-re, és 24-szeres optikai zoomra. A Szuper Makró móddal a fókusztávolság 0 centiméter, az opcionális 500D (58 mm) Makró objektívvel pedig részletes makró felvételek készíthetők.

Nagyobb ISO érzékenység
A képstabilizátor funkción kívül a High ISO Auto és az ISO 800 érzékenységek tovább bővítik a gyenge fényviszonyok közötti fényképezési lehetőségeket. A High ISO Auto automatikusan a nagyobb érzékenységekhez állítja be az expozíciót, így hosszabb záridők is használhatók, valamint stabilabbá teszi a képet a telefotók esetén. Külön ISO gombbal válthatók az érzékenységi beállítások.

Videó funkciók
A PowerShot S3 IS videórögzítési lehetőségei miatt a gép több, mint egy nagyteljesítményű digitális fényképezőgép. Külön videó gombbal azonnal elindíthatjuk a videófelvételt, így nem kell külön átkapcsolnunk videó módba, ha hirtelen rögzíteni szeretnénk egy eseményt. 30 képkocka/mp-es VGA film rögzíthető 1 GB méretig, sztereó hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/másodperces QVGA film is a lassú visszajátszáshoz. A videó módban a felhasználó előre választhat expozíciót és fehér egyensúlyt, valamint előre beállíthatja a zoomot, majd a felvétel alatt manuálisan állíthatja a fókuszt. A Fotó a Filmben funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők fényképek.

Fényképezési módok a kreativitásért
A PowerShot S3 IS 20 fényképezési móddal rendelkezik, többek között a Manuális, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás módokkal. A 2,3 képkocka/másodperces sorozatfelvételi móddal, valamint az új, rövid záridős Sport móddal, és a megnövelt autófókusz pontossággal kiválóan rögzíthetők sportesemények. A különleges téma módok – például az Éjszakai pillanatfelvétel vagy a Hó – speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. A Saját színek fotóeffektusok használatát átdolgozták ebben a modellben, így az effekteket fényképezés előtt vagy után is alkalmazni lehet.

Az új géppel rögzíthetők szélesvásznú (2.816×1.584 pixeles) képek is 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni, illetve ki lehet nyomtatni 10×20 centiméteres méretben SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével .

Közvetlen nyomtatási lehetőségek
Az új Print menü még könnyebbé teszi a több kép egyidejű nyomtatását. A PictBridge támogatás segítségével azonnal nyomtathatók a képek bármilyen PictBridge nyomtatón számítógép használata nélkül. Az új PictBridge funkciók segítségével fényképezési adatok is nyomtathatók, valamint optimalizálni lehet a portréfelvételeket Canon PIXMA nyomtató használatakor. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés