Connect with us

technokrata

Brit IT diplomát ad a SZÁMALK

Laptop

Brit IT diplomát ad a SZÁMALK

Angol nyelvű informatikai távoktatás.

A Számalk Oktatási és Informatikai Rt. együttműködést kötött a Heriot-Watt Egyetemmel a skót intézmény angol nyelvű informatikai távoktatásának hazai beindításáról. A brit diplomát adó, 2006 szeptemberében induló képzés nemcsak Magyarországon, de jelenleg Kelet-Európában is egyedülálló, így azt a Számalk a környező országokban is elérhetővé teszi.

„Az edinburghi Heriot-Watt Egyetem számos más fakultása és képzési formája mellett világszerte elérhetővé tette informatikai tárgyú, első és másoddiplomaként egyaránt megszerezhető, távoktatási rendszerű, egyetemi szintű képzését. A Számalk és az egyetem együttműködésével – a kelet-európai régióban elsőként – hazánkban is létrejött az a központ, amely a képzéssel kapcsolatos teendők ellátását végzi” – nyilatkozta Dr. Zárda Sarolta, a Számalk vezérigazgatója.

Teljes nemzetközi kompatibilitással bíró végzettséget ad a képzés, annak minden előnyével. Külföldön bárhol azonnal elfogadják, és a magyarországi multik is többre tartják, mint a hazai diplomákat. A nemzetközi diploma a gyorsabb céges előmenetelre, és a szakmai nyelv fölényes ismeretére is garanciát jelent. Ennek, és a kedvező tanulmányi időbeosztásnak köszönhetően a cégek szívesebben is állják a képzés tandíját.

A képzés gyakorlati és elméleti informatikai modulokat egyaránt tartalmaz, emellett a vezetési és marketingismeretek elsajátítására is hangsúlyt fektet. Az alapesetben hat féléves tanulmányi időszak alatt bioinformatikai, e-learning és e-commerce, alapvető ergonómiai, műszaki-, és szoftverfejlesztési jártasságot szereznek a diákok. A három nagyobb egység tudásanyaga három, nappali tagozatos évnek felel meg, minden egység 12 modult tartalmaz.

Természetesen a rendszer minden szempontból rugalmas, ki-ki saját ritmusában vehet fel egységeket. A diploma megszerzéséhez 36 egység teljesítése kötelező, ezt azonban nem feltétlenül kell három év alatt teljesíteni, a tanulmányi időszak akár 7 évig is elhúzható, bár ez nyilván szélsőséges eset. Minden modul átlagosan 100 órányi intenzív tanulást kíván.

Az interaktív, szövegen alapuló tananyagot speciálisan a BSc IT számára fejlesztették ki –emelte ki a vezérigazgató. A tanárok egyéni konzultációval, illetve a diákoknak megfelelő időpontú tantermi oktatással segítik a felkészülést.

A diákok a Heriot-Watt Egyetem és egyben a SZÁMALK teljes jogú hallgatói, így biztosítva van számukra a folyamatos konzultációs lehetőség a magyarországi oktatókkal.

A Heriot-Watt Egyetem csak akkreditált intézményekkel dolgozik együtt. Kelet-Európában a SZÁMALK az első olyan partnere (LLP – Local Learning Partner) az egyetemnek, amely jogosultságot kapott a BSc IT szak indítására. Az LLP-k olyan oktatási létesítmények, melyek több országban megtalálhatók, szerte a világon. Ezek az akadémiai központok és tanáraik a Heriot-Watt Egyetem által elismertek, és garantálják, hogy a tanítás szintje és minősége Angliában, vagy bárhol a világon azonos. Hogy ez mennyire így van, azt mi sem igazolja jobban, minthogy tanulmányaik ideje alatt a résztvevők bármikor áthelyeztethetik képzésüket az Egyesült Királyságba, a Heriot-Watt Egyetem területére, és ott nappalin folytathatják tanulmányaikat.

A Heriot-Watt a hazai LLP kiválasztásakor nemcsak azért döntött a Számalk mellett, mert mind az informatikai képzésben, mind a távoktatásban rendelkezik a megfelelő tapasztalatokkal és infrastruktúrával, de a környező országokban meglévő képviseletei révén a képzést a Kelet-Európai régióban is elérhetővé teszi. A SZÁMALK-nak már megfelelő gyakorlata van a brit felsőoktatással való együttműködésre. Az angol University of Hertfordshire kihelyezett üzleti BSc képzése 10 év óta van folyamatban a SZÁMALK-nál.

Az oktatás teljes egészében angol nyelven folyik, amihez magas szintű (TOEFL 550/213-nak, vagy IELTS 6.5-nak megfelelő) nyelvtudás szükséges. A jelentkezőknek mindössze ezt, befejezett középiskolai tanulmányaikat, és betöltött 18. életévüket kell igazolniuk ahhoz, hogy beiratkozzanak a Heriot-Watt BSc képzésére.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom