Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Panasonic legújabb DVD-felvevői

Laptop

A Panasonic legújabb DVD-felvevői

A Panasonic négy olyan, DIGA sorozatú DVD-felvevőt indít útjára, melyek minden eddiginél könnyebben kezelhetők, mind felvétel, mind lejátszás tekintetében magasabb minőséget nyújtanak, és fejlettebb hálózatkialakítási lehetőségekkel rendelkeznek.

A DMR-EH65-ös csúcsmodell egyik nagy előnye az új HDMI interfész, amely egyetlen kábel felhasználásával teszi könnyeddé más HDMI-kompatibilis készülékekhez történő csatlakoztatást. A beépített HDAVI-vezérlő például egy Panasonic VIERA tévékészülékkel történő használat esetén egyetlen gombnyomásra bekapcsolja mindkét berendezést, elvégzi a megfelelő beállításokat, és automatikusan megkezdi a lejátszást. Hasonló módon, ha a DVD-felvevőt például egy kompatibilis műholdvevőhöz csatlakoztatja, az egész házimozirendszert egyetlen gombnyomással be- vagy kikapcsolhatja, így nincs szükség arra, hogy minden egyes eszközt külön kezeljen, manuálisan választva ki a bemeneti forrást. Képminőség tekintetében a HD Up-Conversion (nagyfelbontású felkódolás) funkcióval értünk el javulást: a DVD-filmek és egyéb tartalmak megjelenítése ezáltal a teljes nagyfelbontású képekével (720p/1080i) válik egyenértékűvé. Az idei kínálat külön figyelmet érdemlő tagja a beépített videomagnó-funkció révén népszerűvé vált DMR-ES35V készülék, de a Panasonic minden 2006-os DIGA modellje vonzó fejlesztéseket rejt magában.


Minden DIGA DVD-felvevő a szuper-multiformátumú felvétel és lejátszás egyszerűségét és kényelmét kínálja a felhasználóknak, amely a felvétel formátumától függetlenül bármilyen DVD lejátszását lehetové teszi. A készülékekkel DVD-RAM, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, +R, +R DL és +RW lemezekre készítheto felvétel, melyek természetesen le is játszhatók a sorozat minden tagján. Ugyancsak lejátszhatók rajtuk a DVD-Audio, DVD-Video, Video CD, SVCD, Audio CD (CD-DA), CD-R/RW3 MP34/JPEG, valamint a DivX formátumú lemezek. A működtetés egyszerűségéről az 1 másosperces Quick Start Recording (˝gyors kezdésű felvétel˝) funkció gondoskodik, melyet a Panasonic felvevőinél a kívánt funkció egyszerű kiválasztását segítő, feladat (task-) alapú navigációs menü egészít ki. Az automatikus meghajtóválasztás szükségtelenné teszi a meghajtó távvezérlővel történő kiválasztását, így a DVD lemez vagy az SD kártya behelyezése után a lejátszás azonnal megkezdhető. Ezenkívül például az olyan jellemzők, mint az automatikusan előugró DVD-lezáró menü, szintén hozzájárulnak az egyszerűsített használathoz. A DIGA sorozat DVD-R DL (egyoldalas, kétrétegű) és DVD+R DL (egyoldalas, kétrétegű) lemezeket is támogat, és egyszerű DVD-R/+R lemezekre is hosszú idejű felvételt tesz lehetővé.

Az új 108 MHz/12 bites DAC (digitális-analóg átalakító) még finomabb lejátszási minőséget biztosít a DIGA modellekben. 2-szeres felbontású LP (hosszú lejátszás) üzemmódban ezek a készülékek akár 500 soros horizontális felbontásra is képesek, így kétszer olyan éles képet jelenítenek meg, mint az LP-üzemmódba kapcsolt hagyományos modellek. A DMR-EH65 LP-üzemmódban is ugyanolyan vízszintes felbontásban készít felvételt, mint SP (standard lejátszás) üzemmódban, lehetővé téve ezzel mintegy 222 órányi, kiváló képminőségű tartalom rögzítését a készülék 250 GB-os merevlemezén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy több mint egy hónapon keresztül akár minden nap hatórányi tévéműsort vehet fel különleges, SP-színvonalú képminőségben.

A fantasztikus látványhoz ugyancsak hatásos hangminőség társul: a jellemzően audiokomponensekben alkalmazott 192 kHz/24 bites DAC-átalakítónak köszönhetően a DIGA hűen adja vissza a források hangját. A HDD-modellekben ezenkívül az elismert Elna által gyártott SILMIC elektrolitkondenzátorok is megtalálhatók, amelyek többek közt a rezgésnek különlegesen ellenálló, selyemszálas elektrolitpapírból készülnek. A lehető legjobb hangminőség elérése érdekében azonban a lehetséges lejátszási környezetet is figyelembe kellett vennünk. A merevlemezes modellekben külön csillapító gondoskodik a meghajtó rezgésének kioltásáról, megelőzve ezzel a hangszóróház beremegését. A ventilátor sebességét szabályozó egyedülálló Panasonic technológia bevezetése hallható mértékben csökkentette a ventilátorzajt, csökkentve ezzel együtt a működés zajosságát is. E két fejlesztés – a külön csillapító és a csökkentett ventilátorzaj – együttes hatásaként a DIGA készülékek működése nagyon csendes, csupán 30 dBA.

A DMR-EH65-ös és 55-ös modellekben található SD-aljzat számos hálózatkialakítási lehetoség számára nyit ajtót. Segítségével az SD memóriakártyára rögzített filmek egyszerűen lejátszhatók, illetve átmásolhatók a merevlemez-meghajtóra vagy DVD-RAM-ra. Digitális fényképek és SD-videók merevlemezre vagy DVD-RAM-lemezre történo átírásához szintén praktikus eszköz az SD-aljzat: használatával egyszerűen összegyűjthetok és egy helyre rendezhetok a különbözo forrásokból származó felvételek. A DMR-EH65 és 55 egyaránt képes mozgó és álló képek egyazon lemezre történo felvételére, így a kedvenc fotók és videók akár egyetlen lemezen, egyszerre hozzáférheto formában tárolhatók, illetve létrehozhatók például téma szerinti lemezek a sportesemények, nyaralások vagy éppen egy kisgyermek élete elso hónapjainak, éveinek megörökítésére. Minden 2006-os DIGA modell rendelkezik DV-bemenettel, amely a videokamerával készült felvételek átvételéhez nyújt segítséget. A képek lejátszólistában jelennek meg, így bárki könnyen elérheti oket akár szerkesztés, akár hosszú távú archiválás céljából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés