Connect with us

technokrata

Négy új, 16:9-es Canon digitális videokamera

Laptop

Négy új, 16:9-es Canon digitális videokamera

A Canon négy, kiváló műszaki jellemzőkkel bíró, széles képformátumra előkészített digitális videokamerát mutatott be.

Az új MV900 sorozat (tagjai az MV960, az MV950, az MV930 és az MV900 modellek) elsődleges alkalmazási területe a nagyfelbontású 16:9 képformátumú házi videofelvételek készítése. A jelenetek tökéletes képi elhelyezését támogató ˝markerekkel˝ is ellátott, 2,7 colos képátlójú, széles képformátumú színes LCD-től kezdve a kiváló képminőséget és színvisszaadást biztosító Canon DIGIC DV processzorig minden alkotóelem egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a házi videofelvételek valóban ˝moziszerű˝ megjelenést nyerjenek. Azoknak a felhasználóknak, akik felvételeiket széles képernyős TV készülékeken kívánják megnézni, csupán egyetlen gombot kell megnyomniuk a normál formátumról a 16:9-os képarányú, széles felvételi formátumra történő átváltáshoz.


A felsorolt digitális videokamerák mindössze hat kezelőgombjukkal, navigációs joystickjükkel és egyetlen gombnyomással elérhető ˝Egyszerű felvételi üzemmód˝-jukkal megkímélik a felhasználót a bonyolult beállítási munkától, ugyanakkor a profi megjelenésű videofelvételek készítését teszik lehetővé.

Az MV900-as sorozat modelljei akár zsebben is elférnek – a mindössze 380 grammos készülékek kiváló lehetőségeket kínálnak, a változó sebességgel állítható 25-szörös átfogású optikai zoom segítségével teljesen kézben tarthatjuk a cselekményt. A DIGIC DV segítségével az MV960, MV950 és MV930 a mozgó felvétellel egyidejűleg digitális fényképet is rögzíthet egy memóriakártyára, így nem mulaszthatjuk el az állóképek készítésére megfelelő pillanatokat sem.

Az új, divatos formatervezésű videokamerák háromféle kivitelben kerülnek piacra, az MV960 és az MV950 metálezüst, az MV930 hóezüst, az MV900 pedig metálkék színben kapható, a készülékek legfontosabb szolgáltatásai többek között:
-1/6 colos, 800.000 pixeles CCD
-Elektronikus képstabilizátor (EIS)
-Ötféle program-expozíciós üzemmód (reflektorfény, havas táj, tengerpart, naplemente és tűzijáték)
-Automatikus szélzaj-szűrés
-Beépített, elcsúszó objektívsapka
-Éjszakai üzemmód: a gyenge fényben készített felvételeket fehér LED fényforrással támogatva készíthetők (csak MV960 és MV950)
-Vezeték nélküli távvezérlő a videokamera funkciókhoz (csak MV960 és MV950)
-9 pontos AiAF (mesterséges intelligenciás autofókusz), mellyel a felvételi körülmények széles körében is pontosan működik az autofókusz állóképek memóriakártyára rögzítésekor (csak MV960 és MV950)
-A PictBridge-kompatibilis nyomtatókra történő közvetlen nyomtatás (csak MV960 és MV950)
-A DV és AV bemenet segítségével a videokamerával digitális és analóg videoanyagot rögzíthetünk miniDV formátumú kazettára (csak MV960).

A könnyen kezelhető és mérsékelt árú MV900 sorozat mind a négy tagja jól egyesíti a kényelmes használatot és a kiváló műszaki jellemzőket – az új digitális videokamera-család az MV800 sorozatot váltja fel.

Az MV 900 sorozat tagjai február közepétől vásárolhatók meg a szaküzletekben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák