Connect with us

technokrata

Gnome – Linux asztali környezetben, könnyedén

Laptop

Gnome – Linux asztali környezetben, könnyedén

A Gnome következő változata egyszerűbbé teszi a rendszergazdák életét az asztali operációs rendszer telepítésénél, használatánál.

Március idusán érkezik a 2.14-es Gnome (GNU Network Object Model Environment), mely új adminisztrátori eszközöket tartalmaz magában. Ilyen például a profil menedzser vagy a PC zárolásának képessége, írta Davyd Madeley fejlesztő a projekt website-ján, egy cikkben.

A Sabayon névre hallgató profilmenedzser lehetővé teszi a rendszergazdáknak, hogy felhasználói csoportoknak külön profilokat hozzanak létre, melyek révén könnyen meghatározható lesz, milyen jogosultságokkal rendelkezhetnek. A másik, fent említett funkció, a „lock down editor”, melyet Pessulus névre kereszteltek, különösen hasznos lehet Internet-kávézókban és vállalati körülmények esetén, állítja fejlesztő. Használatával például tiltani lehet a parancssoros utasítás-végrehajtást, vagy bármely más olyan funkciót, ami a rendszergazda szerint felesleges az adott felhasználónak.

Madeley közlése szerint teljesítménybeli javulás is várható lesz az új Gnome révén. Ez az új memóriakezelésnek köszönhető, olvasható a fejlesztők weboldalán. Az új allokátor például mindössze két másodpercet igényel majd egy olyan művelet elvégzéséhez, ami az előzőnek 26 másodpercébe került, dicsekedett a teljesítménnyel Madeley. Meglátjuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák