Connect with us

technokrata

Két új kompakt Canon digitális videokamera

Laptop

Két új kompakt Canon digitális videokamera

Két új, 1,3 megapixel felbontású digitális videokamerát mutatott be a Canon.

A széles képformátumú (16:9) rögzítésre is alkalmas MVX460 és MVX450 merész formatervezése, a különlegesen jó optikai jellemzők és a kategóriájukban legjobb árszintű készülékek minden bizonnyal hamarosan a vásárlók kedvenceivé válnak.


Mind az MVX460, mind pedig az MVX450 nagyteljesítményű DIGIC DV jelfeldolgozást használ, amely a videofelvételeknek és a fényképeknek különálló – az optimális feldolgozást garantáló – jelutakat biztosít. Az 1,3 megapixeles képalkotást kiteljesítő impozáns 20-szoros optikai zoom éles és plasztikus képeket nyújt a széles képernyős és a normál képformátumban is.

Mindkét digitális videokamera ugyanarra a technológiára épül, de az MVX460-as modell szolgáltatásai DV és AV bemenettel is kiegészülnek. A DV bemenet jóvoltából a számítógépen szerkesztett felvétel a videokamerában is visszaírható miniDV-kazettára – az AV bemenet pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a régebbi, analóg eljárással készült felvételeinket digitalizálva archiváljuk.

Széles képformátum
Amellett, hogy a 16:9 képarányú formátumról a 4:3-as, normál felvételre való átállás egyetlen gomb megnyomásával elvégezhető, a felhasználó egy új, 2,7 colos képátlójú, széles formátumú LCD monitoron követheti nyomon a videofelvételt pontosan úgy, ahogyan az a televízió képernyőjén is megjelenik majd. A készülék ugyanis a 16:9-as üzemmódban a CCD összes vízszintes képelemét kihasználja, ezáltal az így felvett anyag ideális formátumban jeleníthető meg az új széles képernyős tv-készülékeken is. Ha az ilyen anyagot normál képformátumú tv-készüléken nézzük vissza, a ˝letterbox˝ (alul-felül fekete sávot létrehozó) képalkotás adja meg a nézőnek a moziszerű képélményt.

Feldolgozási teljesítmény
A DIGIC DV két külön jelutat biztosít a fényképek és a videoanyag feldolgozásához: a színek feldolgozása valósághű, akár mozgó felvételt nézünk a TV készüléken, akár fotókat nyomtatunk ki memóriakártyáról a PictBridge eljárással. Az 1,3 megapixeles felbontású érzékelőnek köszönhetően mindkét modell ragyogó videofelvételeket készít, és éles, tiszta fényképeket rögzít.

20-szoros optikai zoom
Az elektronikus képstabilizátorral is felszerelt, nagyteljesítményű, 20-szoros optikai zoomos objektív a rugalmasabb kezelhetőség érdekében változó sebességgel zoomolható. A fénybeszűrődéseket és nem kívánt tükröződéseket a Canon Super Spectra bevonat csökkenti hatásosan. Az optikai és digitális zoom lehetőségeket kombinálva mind az MVX460, mind az MVX450 800-szoros zoom-átfogásra képes.

Könnyű kezelhetőség
A két videokamera funkcióinak kezelését leegyszerűsítették: az áttervezett, intuitív menürendszerben kényelmes négyirányú joystickkal navigálhatunk. Mind az MVX460, mind pedig az MVX450 vezeték nélküli távvezérlővel is kezelhető, ˝NIGHT MODE˝ üzemben a beépített fehér LED fényforrással sötétben is készíthet felvételeket. Az SD memóriakártyára rögzített fotók egyszerű kinyomtatásához mindkét készüléken található Print/Share gomb: ezzel könnyen nyomtathatunk PictBridge-kompatibilis fotónyomtatóra, vagy egyetlen gombnyomással PC-re tölthetjük át a képeket.

MVX460
A kéttagú készülékcsalád fejlettebb modellje, az MVX460 az analóg-digitális konverzióhoz AV bemeneti csatlakozóval, valamint a szerkesztésre PC-re töltendő anyagok szalagra való visszaírásához DV bemenettel is rendelkezik. Az MVX460 készülékhez ráadásul egy 0,75-szörös nagylátószögű előtétlencsét is mellékelnek.

Az MVX460 és MVX450 tulajdonságai többek között:
-Új formaterv
-Nagyfelbontású, széles formátumú felvételek készítése,
-Széles formátumú LCD
-1,3 megapixel felbontás 1/5,5 colos CCD-vel
-Fénykép-rögzítés memóriakártyára
-20-szoros optikai zoom
-DV és AV bemenet (csak MVX460)
-Vezeték nélküli távvezérlő
-Lemezen mellékelt szoftver alkalmazások.

Az MVX460 és MVX450 videokamerák a korábbi MVX300-család utódai, az új modellek február közepétől vásárolhatók meg a szaküzletekben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák