Connect with us

technokrata

Az IT-cégek hajlamosabbak szoftverlopásra

Laptop

Az IT-cégek hajlamosabbak szoftverlopásra

A BSA tavalyi eseteinek elemzésével kiderül, hogy az IT-cégeknél a legmagasabb a kalózszoftverek aránya a többi gazdálkodó szervezethez képest.

A Business Software Alliance (BSA) elmondása szerint az Egyesült Királyságban az illegális szoftverhasználat miatt büntetést kifizetni köteles vállalatok száma körülbelül 25 százalékkal emelkedett. Hasonló mértékben növekedett a szövetség által kezdeményezett vizsgálatok száma: 2005-ben mintegy 420 esetben vonultak ki a hatóságok a szigetország valamelyik vállalatához, utánajárni a feltételezett illegális szoftverhasználatnak.

31 ezer fontot kellett annak a cégnek kifizetni tavaly, amelyik a legmagasabb büntetést kapta, míg további nyolc esetben 20 ezer fontnál nagyobb összegről állapodtak meg a vállalatok és a BSA. A legtöbb vétkes az IT-szektorból került ki; a rajtakapott cégek 15 százaléka ebben a szférában tevékenykedett. Az értékesítéssel, terjesztéssel foglalkozó vállalatok a bűnösök 8 százalékát adták ki, míg a legtisztábbnak a könyvelők bizonyultak ebből a szempontból Őfelsége országában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle