Connect with us

technokrata

Közép-Kelet-Európa eddigi egyetlen digitális városa Győr

Laptop

Közép-Kelet-Európa eddigi egyetlen digitális városa Győr

A Digitális Közösségek induló csomagja olyan mobil kormányzati megoldásokat biztosít, amelyek átalakítják a közösségek életét.

A Digitális Közösségek Kezdeményezés (Digital Communities Initiative) tagjai által újonnan kifejlesztett Land Management Starter Kit segítségével az önkormányzatok kiterjeszthetik az alkalmazottaik hozzáférését a terület-felhasználást és közösségfejlesztő tevékenységeket érintő alapvető információkhoz, alkalmazásokhoz és folyamatokhoz.

A kezdőcsomag olyan szoftveres alkalmazásokat, „egyszerűsített” mobil számítógépeket és vezeték nélküli hálózati eszközöket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy terepen is hozzáférjenek az irodáikból elérhető információkhoz. Az építésvezető például úgy növelheti a termelékenységet egy kézi számítógép segítségével, hogy azt a vezeték nélküli, egész várost lefedő, úgynevezett mesh-network hálózaton keresztül az önkormányzat számítógépéhez csatlakoztatva kiadja és feldolgozza az engedélyeket, és számos egyéb ügyet is elintézhet ott helyben, ezzel időt és pénzt takarítva meg, valamint egyben válaszadási képessége is megnövekszik a helyi lakosok felé.

A Land Management Starter Kit a Digitális Közösségek Kezdeményezés első terméke. A Digitális Közösségek Kezdeményezés olyan technológia vállalatokból áll, akik azért csatlakoztak a programhoz, hogy megoldást nyújtsanak a működésüket átalakító, gazdaságukat fejlesztő, közösségeiket élhetőbbé tevő, előrelátó önkormányzatok számára. A program olyan világvezető vállalatok technológiáit és szolgáltatásait ötvözi, mint az Accela, Cisco Systems, Intermec, Intel Corporation és a Panasonic.

A Land Management Starter Kit-et 20-50 felhasználóra optimalizálták. Ez az induló csomag többek között Accela Automation (Land Management modul) és Accela Wireless szoftvert; Panasonic Toughbook laptopot és tábla PC-ket, vagy Intermec vezeték nélküli PDA-t; Intermec nyomtatókat; valamint a Cisco Systems szabadban használható vezeték nélküli megoldásokat tartalmaz.

Digitális Közösségek Szeminárium sorozat
A Land Management Starter Kit bevezetése kapcsán a Digitális Közösségek kezdeményezés idén több városban szeminárium- sorozatot indít a helyi önkormányzatok képviselőinek, akik elkötelezettek az új technológiák megismerése iránt, hogy így még sikeresebben dolgozzanak közösségeikért. A résztvevők az ingyenes, félnapos szeminárium keretében megismerkedhetnek az egyes megoldásokkal, sikertörténeteket hallhatnak, és termékbemutatók segítségével megtanulhatják, hogy implementálják az egyes megoldásokat közösségeikben.

A következő két hónapban az alábbi amerikai városokban rendeznek szemináriumokat: Chicago, Denver, Miami, New York, Orlando, San Diego, San Francisco, Seattle és Washington, D.C.

Kelet-Közép-Európában, Győr városa vált elsőként a digitális közösség tagjává. A kezdeményezésnek köszönhetően a város jelentős részét lefedő vezeték nélküli hálózat jön majd létre, amely segíti a rendőrség bűnmegelőző munkáját, a tömegközlekedés és a közművek irányítását, az önkormányzat kapcsolattartását a polgárokkal. Maguk az önkormányzati intézmények munkatársai is azonnal elérhetik a számukra szükséges adatokat, információkat. Az Intel nem csak tanácsadással és eszközök átadásával, hanem financiális hozzájárulással is segítette a projektet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák