Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebookok és a mobiltelefon

Laptop

Notebookok és a mobiltelefon

A következő generációs noteszgépek már képesek lesznek a mobiltelefonos kapcsolatok kezelésére is, ha minden a tervek szerint alakul.

A notebookok esetében a vezetékmentes internetezésnek igazából az Intel Centrino platformja adott komoly lökést: a mobiltechnológia megjelenése ugyanis magával hozta a wireless kommunikációt biztosító chipet is. Jelenleg már a Centrino harmadik generációjánál járunk, és az első, 802.11b standard óta mára a legtöbb eszköz már a 802.11a és g szabványokat is támogatja – ezek többek közt nagyobb adatátviteli sebességet ígérnek. A vezetékmentes kapcsolatokból kimaradt viszont a mobiltelefonos hálózatok kezelése. Eddig.

A GSM Association és az Intel a minap jelentette be, hogy szövetséget hoztak létre, melynek célja, hogy a jövő laptopjaiban megtalálható legyen a 3G-s mobilszabvány integrációja. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az első eszközök már az idei év végén megjelenhetnek, mondta Sean Maloney, az Intel Mobility Groupjának vezető menedzsere. Az eszközök integrált SIM-olvasóval is el lesznek látva, közölte Maloney, aki szerint a fejlesztés révén a hordozható számítógépek igazi multikommunikációs terminállá válnak: támogatni fogják a GSM-et, a GPRS-t, az EDGE-et, a 3GSM-et, a HSDPA és a Wi-Fi hálózatokat.

A mobilkommunikációs oldalról olyan vállalatok által a terv mellé, mint az Orange, a Vodafone vagy az Egyesült Államokban közismert Cingular.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés