Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagylátószögű mini digitális fényképezőgép a Panasonic-tól

Laptop

Nagylátószögű mini digitális fényképezőgép a Panasonic-tól

A Panasonic bejelentette új 6 megapixeles, 3,6-szoros optikai zoomos LUMIX modelljét, a DMC-FX01 fényképezőgépet, mely a világszerte ismert, MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor) funkcióval felszerelt, stílusos és kompakt FX sorozat következő generációs modellje.

Az FX sorozat kiváló képminőséggel, nagyméretű LCD-vel, számtalan praktikus funkcióval, valamint keskeny és ízléses külsővel büszkélkedhet; így rendelkezik a kategóriájától elvárt minden kívánatos tulajdonsággal. A DMC-FX01 modell az előző FX modellekhez képest jelentősen megváltozott: 28 mm-es nagylátószögű, 3,6-szoros optikai zoomos LEICA DC objektívvel gazdagodott, miközben továbbra is megőrizte eredeti kompakt méretét. A korábbi típusokhoz képest lényegesen nagyobb látószög a fényképezési lehetőségek új sorát kínálja; immár beltéren is nagyobb társaságot ábrázoló teljes csoportképet készíthet, illetve átfogó tájképet vagy építészeti kompozíciót örökíthet meg, és élvezheti a valódi perspektivikus, széles panorámaképek nyújtotta előnyöket.


A Panasonic régóta vezető szerepet foglal el az iparágban azáltal, hogy az optikai képstabilizációs rendszert – a MEGA O.I.S.-t – a nagy zoomos modellek mellett az egészen kisméretű kompakt fényképezőgépekbe is beépítette. Ennek a technológiának köszönhetően a kéz remegéséből adódó elmosódás jelensége teljesen kiküszöbölhető, mindennemű minőségromlás bekövetkezése nélkül. Előnyeinél fogva, ez a funkció jogosan vált a fényképezőgépekkel szemben támasztott standard követelménynek. Az FX01 emellett az új, ˝nagy ISO érzékenységű üzemmóddal˝ is rendelkezik, amely ISO 1600-as maximális érzékenység beállítását is lehetővé teszi. Ez az üzemmód – a MEGA O.I.S. mellett – egy újabb, az elmosódás kiküszöbölésére szolgáló eszköz, mely rövidebb záridő alkalmazásával sötétebb környezetben (például beltéren) is lehetővé teszi a mozgó tárgyak, személyek (például gyerekek vagy háziállatok) mozgásából adódó elmosódás kiküszöbölését. A homályos fotókat eredményező két fő okot tehát – a kéz, illetve a tárgy mozgását – hatékonyan kezeli a MEGA O.I.S., illetve a nagy érzékenységű üzemmód, hogy bármilyen szituációban tisztán és szépen örökíthessük meg az emlékezetes pillanatokat.

Ezen túlmenően az FX01 hosszabb akkumulátor üzemidővel is rendelkezik: 320 felvétel készítésére képes egyetlen feltöltéssel (CIPA).

A mozgóképrögzítési funkció szintén továbbfejlesztésre került. A felvételek tisztábban, világosabban jelennek meg az LCD-kijelzőn, valamint utólagos megtekintés során a TV-képernyőn ill. monitoron. Wide VGA (848×480 pixel) videók készítésére is lehetőség nyílik másodpercenkénti 30 képkocka rögzítésével, a standard VGA (640×480 pixel) videofelvétel mellett. Így teljes képernyős mozgóképeket élvezhet még szélesképernyős televízión is. A DMC-FX01-be elődeihez hasonlóan Venus Engine Plus LSI került beépítésre, ami a nagyteljesítményű képfeldolgozást szolgálja mind sebesség, mind képminőség tekintetében, miközben továbbra is alacsony energiafelhasználást garantál.

A rendkívül gyors autofókusz reakcióidőnek köszönhetően – különösen az 1-pontos nagysebességű AF üzemmódban – Ön soha nem véti majd el a spontán pillanatok megörökítését. A nagyméretű, nagy felbontású 2,5 colos LCD könnyed képkomponálást és ellenőrzést, a beépített programmódok sokasága pedig sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

A LUMIX DMC-FX01 nem csupán egy a kompakt és divatos fényképezőgépek táborából. Erre a 28 mm-es nagylátószögű LEICA DC objektív, a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S. rendszer és az új, nagy ISO-érzékenységű üzemmód nyerő kombinációja a biztosíték. A modell ezüst, fekete, fehér, és kék színben lesz kapható. Az FX01 különlegesen stílusos, kompakt modell, mely kategóriájának egyik legjobb fényképezőgépeként bátran ajánlható a család és a baráti társaság körében átélt feledhetetlen pillanatok megörökítésére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés