Connect with us

technokrata

Óriási tudású Lego játékrobotok

Laptop

Óriási tudású Lego játékrobotok

A technológia, a technikai újdonságok ma már nem csak hétköznapi életünket és munkánkat könnyítik meg, hanem a gyerekek játékaiba is beépülnek.

Egyre több elektronikusan működő, intelligens játékszer kapható, amely hozzásegíti a gyerekeket és a fiatalokat, hogy mindennapjainkat átszövő technológiákat megismerjék, könnyebben alkalmazkodjanak ˝gombnyomásokra˝ működő világunkhoz – emellett pedig egy-egy ilyen játék remek szórakozást is jelent..


Az ilyen jövőt idéző játékok körét gazdagítja a Lego Mindstorms NXT nevű új játéka, melynek legelső, debütáló változata 1998-ban került a boltok polcaira, és azóta a Lego Company történetének legsikeresebb és legkeresettebb játékának számít.

Hogy mi is a Lego Mindstorms NXT? Egy robot eszközkészlet, amely ideális játék a 10 éven felüli felfedezők, robotfanatikusok és Lego építő fiatalok számára, és amely a megépítés után úgy mozog és viselkedik, ahogyan ők szeretnék. Sőt, nemcsak mozog, hanem megkülönbözteti a színeket, érzékeli a távolságot, reagál az érintésre és táncol is! Megfelelő programozása esetén pedig akár utasítást is tud küldeni, például mobiltelefonra fotó készítésére.

A Lego Mindstorms NXT nemcsak a technológia iránti elkötelezettséget növeli, hanem a problémamegoldó készséget is fejleszti. Használata rendkívül egyszerűen megtanulható, és végtelen lehetőségeket rejt, intelligens technológiái révén pedig könnyedén és tetszés szerinti formában kelthető életre.

A játékrobot lelke egy úgynevezett NXT építőkocka, amely egy önálló, számítógép segítségével programozható, 32 bites Lego mikroprocesszort tartalmaz. Ez a kis eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül, vagy USB csatlakozással szabadon fejleszthető és bővíthető, így a robot a számítógéptől teljesen független életre kel, és – Bluetooth kapcsolat segítségével – akár mobiltelefonról vagy PDA-ról (palmtop) is irányítható.

A Lego Mindstorms NXT – előző változataihoz képest új technológiákkal és kibővített érzékelő képességekkel felruházva – 2006. második felében jelenik meg. Becslések szerint 2006-ban már egymillió gyermek és felnőtt fog játszani vele.

Az új, továbbfejlesztett változatot a január elején, San Franciscoban megrendezett Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatták be, a játék azóta elnyerte az amerikai ˝Toy of the Year˝ technikai kategóriájának fődíját is. A szakmai közönség elismerését jelzi, hogy a nagyszabású Nürnbergi Játékkiállításon ˝Technológiai Innováció˝ kategóriában a Lego Mindstorms NXT nyerte el a kiállítás innovációs díját.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák