Connect with us

technokrata

Kétmilliárdon túl, fejlesztések előtt

Laptop

Kétmilliárdon túl, fejlesztések előtt

Ocskay Szilárd szerint a jövőt megalapozó belső fejlesztések éve lesz 2006.

A humáninformatikai piacot vezető NEXON árbevétele tavaly 24%-al növekedett, így túllépte a kétmilliárd forintot. A piac folyamatos konszolidációja miatt elképzelhető, hogy a növekedés finanszírozására a vállalat idén külső forrásokat von be.

Mozgalmas évet zárt 2005-ben a NEXON. A vállalat a GriffSoft Rt.-vel megkötött együttműködés keretében a bérügyviteli üzletág átvétele, új toborzás-kiválasztási szoftverének bemutatása és a Budapesti Gazdasági Főiskolával kialakított stratégiai együttműködés létrehozása mellett mintegy 300 új szerződést kötött, így ügyfeleinek számát 2 500 fölé, bevételét pedig 2 027 millió forintra növelte.

A DaimlerChrysler, a Deutsche Lufthansa, az ERDÉRT Rt., a Fornetti Kft., a Kodolányi János Főiskola és Magyar Iparművészeti Egyetem megszerzése mellett az elért eredmény jelentős részben az outsourcing üzletág növekedésének köszönhető, mely 54%-os bővülésével tavaly is a NEXON legdinamikusabban fejlődő üzletága lett. A NEXON teljes bevételének 40%-át elérő nexONSOURCE legnagyobb sikere a cég győri irodájához kapcsolódik, mely tavaly kezdte meg a NOKIA és a Philips kihelyezett bérszámfejtését.

Konszolidálódó piacon
A vállalat kulcstevékenységének számító bérügyvitel esetében még a multinacionális cégek – többek között a NEXON partnerének számító Microsoft és Oracle – is sokszor a hazai fejlesztésű bérmodulokra szavaznak, mivel a terület által igényelt speciális jogi, bérszámfejtési és informatikai szakértelem megteremtése mellett a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódóan sűrűn kell frissíteni a termékeket is.

A folyamatos fejlesztési kényszer a bérügyviteli piacot konszolidálja, így csak a tőkeerős vállalkozások tudnak lépést tartani a változásokkal. „Tavaly ősz óta rekord mennyiségű jogszabályváltozásra került sor, így az idei adótörvények követése vízválasztó lehet a bérügyviteli szoftvereket fejlesztő cégek körében. Ezen kívül növekednek a magyar vállalatok adminisztrációs terhei is, ami feltehetően a bérügyviteli outsourcing további erősödéséhez vezet.” – értékeli a trendeket Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója.

Növekedés külső forrásból?
Ocskay Szilárd kiemelte, hogy a 2006-os évben az eddigi növekedési ütem megtartása mellett a jövőt megalapozó belső fejlesztésekre koncentrálnak. Mivel a dinamikus növekedés eredményeképpen közel kétszázra nőtt a vállalat munkatársainak száma, ezért az idei év tervei között szerepel egy új budapesti szolgáltató központ felépítése. Ocskay elmondta, hogy bár a NEXON fennállásának tizenhét esztendeje alatt a vállalat eddig még minden fejlesztését belső forrásból finanszírozta, a tervezett fejlesztések nagysága és az esetleges további felvásárlások erőforrás igénye miatt fontolóra veszi cégének tőzsdei bevezetését is, amit az elmúlt évek folyamatos fejlődése és a cég biztos pénzügyi alapja lehetővé tesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom