Connect with us

technokrata

Adobe tervek Intel-Apple platformra

Laptop

Adobe tervek Intel-Apple platformra

Az Adobe szoftverek döntő része kapható Macintosh gépekre is, ezért igen komoly érdeklődésre tarthat számot a hír, amelyik a vállalatnak az új platformmal kapcsolatos terveiről szól.

Az új, Intel alapú Apple Macintosh gépeken futó Adobe programok közös megnevezése a „Universal” lesz: a kifejezés azt jelenti, hogy az adott szoftver teljesen egyformán fog működni az eltérő típusú Power PC és Intel alapú Apple számítógépeken. Az Adobe Creative Suite 2 és a Macromedia Studio 8 termékek megjelenése nem várható Universal kiadásban, vagyis a belső, natív támogatás a jövőbeli verziókban kezdődik meg.

A jelenlegi Adobe alkalmazások futnak Rosettán (a Rosetta egy Power PC kódemuláció, amelyen keresztül a Power PC programok Intel processzoron is futnak), ugyanakkor a problémamentes működésre nincs garancia. A Rosetta használata során – a módszer elvéből kifolyólag – teljesítménycsökkenés tapasztalható az eredeti Power PC futási teljesítményéhez képest. A Version Cue szerverkomponens nem fut a Rosettán.

Az első Universal formátumú program az Adobe Lightroom bétaverziója lesz, amely rövidesen megjelenik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle