Connect with us

Új mobilnavigáció: a Java-képes eszközök megtalálják az utat

Laptop

Új mobilnavigáció: a Java-képes eszközök megtalálják az utat

A VDO Dayton, a Siemens autóelektronikai ágazatának (Siemens VDO) leányvállalata elsőként bocsátott ki navigációs rendszert az elterjedt Java nyelven „tudó” mobiltelefonok számára.

A Symbian operációs nyelvet használó handy-kre már 2005 eleje óta vannak navigációs megoldások. A MN 2200 navigációs rendszer viszont konvencionális mobiltelefon-szabványon alapul, és így bármely szolgáltató működtetheti. A navigációs szoftverrel és szatellit-vezérlésű GPS vevővel rendelkező mobiltelefon nemcsak egyszerű piktogramokat kínál gazdájának navigációs segédletként, hanem színes térképeket, nyilakat és hang-utasításokat.

A felhasználó a készülék billentyűzetéről beadja az útvonal adatait; a többit elintézi a szoftver, a handy, a GPS-vevő és a VDO Dayton központi szervere. A beadott útvonal-adatok átvitele ez utóbbihoz egyszeri fizetős összeköttetésben történik. Amint a szerver kiszámította az útvonalat, az információ visszafelé kezd áramlani az eszközre, és már lehet is útnak indulni.

A megoldás nagy előnye a tartósan installált navigációs rendszerekkel szemben, hogy CD-n tárolt térképadatok helyett a folyamatosan aktualizált szerverre támaszkodik. Az autós a készülékére megkapja a torlódásokra, elterelésekre vonatkozó, mindig aktuális tájékoztatást, illetve alternatív útvonal-javaslatot is. Az MN2200 szó szerint hét (választható) nyelven beszél, és mobilszolgáltatóktól vagy a VDO Dayton online boltjában szerezhető be.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom