Connect with us

technokrata

Oracle termékstratégia

Laptop

Oracle termékstratégia

A San Francisco-i városházán tartott rendezvényen Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója részletesen ismertette a 2006-ban bevezetésre kerülő új funkciókat és jellemzőket.

2006-ban várható az Oracle E-Business Suite 12, a PeopleSoft Enterprise 9 és a JD Edwards EnterpriseOne 8.12 változatok megjelenése. A tervek szerint 2007-ben megjelenik a JD Edwards World legújabb verziója. Az újabb változatokban az ügyfelek egyre inkább megtapasztalhatják az Oracle Fusion funkcionalitásából származó előnyöket, amelyek egyben az Oracle Fusion alkalmazásokra való zökkenőmentes áttérést szolgálják.

Az Oracle Fusion architektúra az alábbi három fontos informatikai trendre épít:
• Szolgáltatásorientált architektúra (SOA), amely a rugalmas üzleti alkalmazások és folyamatok kialakítását biztosítja.
• Vállalati információs architektúra, amely átfogó üzleti adatelemzési funkciókat kínál.
• Számítóhálózatos architektúra (grid computing), amely az üzleti alkalmazásokat kiszolgáló valamennyi létfontosságú infrastruktúraelem (adatbázisok, köztesszoftverek és alacsony költségű hardveren és tárolóeszközökön megvalósított adattárolás) egyszerűen telepíthető és felügyelhető.

A jelenleg hetedik fő verzióban megtalálható Oracle Fusion Middleware technológiai infrastruktúrája működteti az Oracle Fusion alkalmazásokat, amelyeket világszerte már több mint 28500 ügyfél használ. Az Oracle Fusion Middleware környezetet egy 4500 fős partnerhálózat is támogatja, amely mintegy 2500 független szoftverszállítóból és több mint 28500 szaktanácsadóból áll.

John Wookey, az Oracle alkalmazásfejlesztésért felelős első elnökhelyettese egy olyan webszolgáltatástár (Web Services Repository) létrehozását is bejelentette, amellyel az ügyfelek az egymástól elkülönülő rendszereket meghatározott szabványok alapján integrálhatják, definiálhatják meglévő alkalmazásaik üzleti folyamatait, illetve könnyedén kifejleszthetik a szükséges bővítéseket. A webszolgáltatástárra támaszkodva az Oracle Portál vagy bármely más JSR168-kompatibilis portál segítségével az ügyfelek összetett alkalmazásokat fejleszthetnek ki. Az Oracle BPEL Process Manager folyamatkezelő a webszolgáltatástár lehetőségeit kihasználva szabvány alapú, ugyanakkor testre szabható üzleti folyamatok megtervezésére és bevezetésére válik alkalmassá. Az előre definiált webszolgáltatásokkal pedig az Oracle Fusion alkalmazások kapcsolódási pontjait könnyebben elérhetővé lehet tenni a rendszerintegráció során.

Wookey beszédében olyan új kimutatáskészítési lehetőségeket is felvázolt, amelyek az Oracle XML Publisher alapjain a meglévő Oracle E-Business Suite, PeopleSoft Enterprise vagy JD Edwards EnterpriseOne alkalmazásokkal együtt használhatók. Az új kimutatáskönyvtár előreláthatólag már 2006-ban letölthető lesz, és ezzel kibővülnek az eddigi kimutatáskészítési lehetőségek. A tervek szerint ugyanezek a kimutatások megtalálhatók lesznek majd az Oracle Fusion alkalmazásokban is, így lehetőség nyílik arra, hogy az ügyfelek átállítsák üzleti és alkalmazási rendszerüket az Oracle Fusion új struktúrájára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák