Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliók regionális vállalati központok létesítéséhez

Laptop

Milliók regionális vállalati központok létesítéséhez

Ismét meghirdetésre került két pályázat a beruházás-ösztönzés prioritáson belül.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatóság 2006. február 1-től ismét meghirdeti a „Klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztésének támogatása” (GVOP-2006-1.1.3/B.) és a „Regionális vállalati központok létesítése” (GVOP-2006-1.1.2.) pályázatokat. A pályázatok beadása 2006. május 31-ig folyamatos. A pályázati felhívás letölthető a www.gkm.gov.hu, illetve a www.lendulet.hu weboldalról.

Klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztésének támogatása

A pályázat célja: Üzleti vállalkozások és nem üzleti szervezetek (helyi gazdaságfejlesztési intézmények, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények, alapítványok, kutató-fejlesztő szervezetek és szervezeti egységek, egyéb közhasznú társaságok) által alkotott klaszterek klasztermenedzsmentjei által nyújtott szolgáltatások körének bővítése, a klasztertagoknak nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg:
300 millió Ft.

A támogatás formája visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, ami olyan közvetlen pénzbeli támogatást jelent, melyet – a nem szerződésszerű teljesítés esetétől eltekintve – nem terhel semmiféle visszafizetési kötelezettség. Az elnyerhető támogatás maximális mértéke: a támogatható tevékenységektől függően a projekt összes elszámolható költségének maximum 50, illetve 80%-a, amely minimum 1 millió Ft és maximum 25 millió Ft lehet.

Regionális vállalati központok létesítése

A pályázat célja: Magyarországnak a kelet-közép-európai térség regionális szolgáltató központjává fejlesztése, középponti helyének és súlyának erősítése, fokozottabb bekapcsolása a világ hálózataiba.

Ennek érdekében a pályázat támogatja:

  • az európai, különösképpen a kelet-közép-európai regionális hatáskörrel rendelkező vállalati szolgáltató központok magyarországi kialakítását és bővítését;
  • a több régióban működő vállalatok szolgáltatási (például informatikai, disztribúciós, logisztikai, kereskedelmi, pénzügyi, szerviz- és vevőszolgálati, számviteli, irányítási, piac- és közvélemény kutatási, kutatás-fejlesztési, oktatási) alrendszereinek Magyarországról történő irányítását ellátó központ létrehozását szolgáló beruházások megvalósítását.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 1.430 millió Ft.

A támogatás formája visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, ami olyan közvetlen pénzbeli támogatást jelent, melyet – a nem szerződésszerű teljesítés esetétől eltekintve – nem terhel semmiféle visszafizetési kötelezettség.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés