Connect with us

technokrata

Milliók regionális vállalati központok létesítéséhez

Laptop

Milliók regionális vállalati központok létesítéséhez

Ismét meghirdetésre került két pályázat a beruházás-ösztönzés prioritáson belül.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatóság 2006. február 1-től ismét meghirdeti a „Klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztésének támogatása” (GVOP-2006-1.1.3/B.) és a „Regionális vállalati központok létesítése” (GVOP-2006-1.1.2.) pályázatokat. A pályázatok beadása 2006. május 31-ig folyamatos. A pályázati felhívás letölthető a www.gkm.gov.hu, illetve a www.lendulet.hu weboldalról.

Klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztésének támogatása

A pályázat célja: Üzleti vállalkozások és nem üzleti szervezetek (helyi gazdaságfejlesztési intézmények, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények, alapítványok, kutató-fejlesztő szervezetek és szervezeti egységek, egyéb közhasznú társaságok) által alkotott klaszterek klasztermenedzsmentjei által nyújtott szolgáltatások körének bővítése, a klasztertagoknak nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg:
300 millió Ft.

A támogatás formája visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, ami olyan közvetlen pénzbeli támogatást jelent, melyet – a nem szerződésszerű teljesítés esetétől eltekintve – nem terhel semmiféle visszafizetési kötelezettség. Az elnyerhető támogatás maximális mértéke: a támogatható tevékenységektől függően a projekt összes elszámolható költségének maximum 50, illetve 80%-a, amely minimum 1 millió Ft és maximum 25 millió Ft lehet.

Regionális vállalati központok létesítése

A pályázat célja: Magyarországnak a kelet-közép-európai térség regionális szolgáltató központjává fejlesztése, középponti helyének és súlyának erősítése, fokozottabb bekapcsolása a világ hálózataiba.

Ennek érdekében a pályázat támogatja:

  • az európai, különösképpen a kelet-közép-európai regionális hatáskörrel rendelkező vállalati szolgáltató központok magyarországi kialakítását és bővítését;

  • a több régióban működő vállalatok szolgáltatási (például informatikai, disztribúciós, logisztikai, kereskedelmi, pénzügyi, szerviz- és vevőszolgálati, számviteli, irányítási, piac- és közvélemény kutatási, kutatás-fejlesztési, oktatási) alrendszereinek Magyarországról történő irányítását ellátó központ létrehozását szolgáló beruházások megvalósítását.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 1.430 millió Ft.

A támogatás formája visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, ami olyan közvetlen pénzbeli támogatást jelent, melyet – a nem szerződésszerű teljesítés esetétől eltekintve – nem terhel semmiféle visszafizetési kötelezettség.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák