Connect with us

technokrata

Mi kell még a Linuxnak a sikerhez?

Laptop

Mi kell még a Linuxnak a sikerhez?

Egy szavazáson fény derült arra, melyik Windows-os szoftverre vágynak leginkább a nyíltforrású operációs rendszert használók.

Az elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkozó Novell a múlt hónapban végzett egy kutatást, melyben arról kérdezte a linuxot használókat, hogy milyen, csak Windows-on levő szoftvert szeretnének viszontlátni a nyíltforrású környezetben. Az eredmények gyors összesítése után kiderült, hogy leginkább az Adobe Systems Photoshop képszerkesztő alkalmazásának örülnének a pingvines OS rajongói.

Scott Norris, a Coolsolutions szerkesztője – ez az a Novell közösségi website, ami otthont adott a felmérésnek – a múlt héten jelentette be, hogy már több mint 10 ezer választ kaptak a kérdéseikre. Ezek előzetes értékelése szerint a designer, webszerkesztő és multimédiás szoftverekre tartanának leginkább igényt a linuxosok. A Photoshop után a Dreamweaver, az Autodesk AutoCAD-je és az Itunes megjelenése okozna örömet a pingvinért rajongók táborában.

Norris szerint ez azt jelzi, hogy a Linux, mint desktop operációs rendszer, felnőtt. A múltban ugyanis az olyan alapvető alkalmazások iránt mutatkozott a legfőbb igény, mint a szövegszerkesztők, e-mailkliensek és webböngészők. „Ahogy az emberek alapalkalmazások iránti igénye kielégült, médialejátszót szerettek volna zenéiknek. Ezt követően a grafikus design és a képszerkesztő alkalmazások kerültek előtérbe. Mára a felhasználók már nem csak egy lehetséges megoldást látnak a Linuxban, mint multimédia platform, hanem egyenesen el is várják [az operációs rendszertől] ennek a feladatnak a betöltését.” – mondta Norris.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle