Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az e-gazdaság indikátorai

Laptop

Az e-gazdaság indikátorai

Tovább bővült a Hírközlési Piaci Információs Rendszer.

2006. január 15-étől az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Piacelemzési Főosztálya irányításával, újabb adatokkal bővült a Hírközlési Piaci Információs Rendszer (H-PIR).

A H-PIR rendszer új adatcsoportja az IKT szektor adatait tartalmazza a következő csoportosításban:

  • Ágazati összefoglaló mutatók;
  • Az e-gazdaság indikátorai.

Az ágazati összefoglaló mutatók az IKT szektor árbevételéről, export teljesítményéről, alkalmazottainak számáról, beruházásának összegéről, illetve az adózás előtti eredményeiről ad képet. Ezen a területen éves gyakorisággal frissíthető adatok találhatók. Az adatok mellett, az adatbázisban megtalálható és egyben az oldalon elérhető a lekérdezett adat előállításának módszertani meghatározása, és forrása.

Az e-gazdaság indikátorai közül kiemelték az internetes banki ügyfelek számát, a mobilbanki ügyfelek számát, a bankkártyák használatával összefüggő mutatókat, illetve a digitális aláíráshoz kapcsolódó indikátorokat. Az itt található adatok frissítését negyedévente végzik.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium elindította a Hírközlési Piaci Információs Rendszer (H-PIR) angol nyelvű oldalát is. Itt még csak a hírközlési adatok érhetők el, de folyamatosan teszik elérhetővé a postai és az IKT szektor adatait is. Az oldal az IHM angol nyelvű honlapjáról a baloldalon található navigáló gomb segítségével érhető el. Használatához regisztráció szükséges.

A belépéshez a regisztrációnál megadott felhasználónév és jelszó párost kell használni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés