Connect with us

technokrata

Skype 2 – videotelefonálás az Interneten

Laptop

Skype 2 – videotelefonálás az Interneten

Letölthető a legújabb, video over IP, azaz a videotelefonálásra is képes Skype.

Habár nem a Skype volt az első fecske a kétirányú online hangátvitelben, és most a videotelefonálásban is „csak” ki tudja hányadikként mutat fel valamit, ez utóbbi legalább olyan ígéretes jövő elé néz, mint a VoIP. Az internetes telefonálás ugyanis egyértelműen a Skype megjelenésével indult robbanásszerű fejlődésnek, a korábbi megoldások csak amolyan szárnypróbálgatásnak minősültek. Reméljük, a szoftver hasonló forradalmat indít be a mozgóképet is támogató online kommunikáció terén.

Az új változat funkcióit teljes mértékben természetesen csak akkor tudjuk kiaknázni, ha mi magunk is rendelkezünk egy webkamerával. A kettes kiadás azonban nem csak a videotelefonálás ígéretét hordozza magában, sok más, apróbb fejlesztés is megjelent az immár Ebay tulajdonban levő szoftverben. Például immár lehetőség nyílik a kapcsolatlistánkon szereplő ismerőseink csoportokba rendezésére, illetve gyorsszűrőket is „ráereszthetünk” erre a listára (és a history-ra is). Ezenfelül új hangokkal is „találkozhatunk”, amikor egy felhasználó felcsatlakozik, távozik vagy üzenetet küld.

Ha már szóba került a history: ebben már megjelennek a korábbi file-átvitel részletei is, illetve a konferenciahívások és beszélgetések szintén visszakövethetők. Emellett áttervezték a hitelesítési kérelmet megjelenítő ablakot, a hívásablak kinézetét. A system tray-ben levő ikon animációja (mely a felhasználó által még le nem kezelt eseményekkor látható) is megváltozott. Olyan apró eltéréseket is megtapasztalhat a figyelmes felhasználó, mint a megújult bejelentkező animáció, az új telepítő és uninstall ikonok, a bejelentkezés és a felhasználó-létrehozás felületének megváltozása, illetve új hangok megjelenése. Természetesen számos korábbi hibát kiiktattak a fejlesztők, így mindenképp érdemes kipróbálni a Skype-ot.

A szoftver letölthető gyors Download szerverünk adatbázisából is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom