Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétszer gyorsabb új Apple iMac számítógépek

Laptop

Kétszer gyorsabb új Apple iMac számítógépek

Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta a népszerű iMac család legújabb tagjait, melyek az új Intel Core Duo processzoron futó Mac OS X operációs rendszernek köszönhetően elődeiknél akár kétszer nagyobb teljesítményt kínálnak.

Az iMac híresen praktikus házába most már kétmagos processzor kerül a videó-konferenciára is alkalmas iSight kamera és más multimédia technológiák mellé. Az Apple Remote távirányítónak köszönhetően az új iMac gépeken látványos bemutatókat is lehet tartani, akár egy egész szobát megtöltő közönség számára is. A kedvező áron megrendelhető új iMac az Apple díjnyertes multimédia csomagjának legújabb, iLife ´06 változatát tartalmazza, mely magába foglalja az iPhoto fényképtár, az iMovie HD videó-szerkesztő, az iDVD és GarageBand programok legfrissebb változatait, valamint az új iWeb szoftert, mely mindenki számára lehetővé teszi saját, látványos webes tartalom kialakítását, könnyedén, csupán néhány kattintással. Az új iMac az első asztali Apple számítógép, mely az Intel e célra fejlesztett processzora köré épül.


Az új iMac is tartalmazza a Front Row multimédia szoftvert, mely az Apple Remote távirányítóval látványos előadások, bemutatók megtartását teszi lehetővé, valamint egészen különleges hangulatot teremt saját zenék, filmek, képek közötti kalandozáshoz – akár az iPhoto fényképeiről, az iTunes zenéiről, DVD lemezekről vagy saját iMovie HD filmekről legyen is szó. Minden új iMac modellbe beépítésre került az iSight videó-kamera is, mely lehetőséget teremt videó-konferenciákra, videó Podcastok készítésére, de akár iMovie jelenetek rögzítésére is; az új Intel Core Duo processzor számítási teljesítményét felhasználva az eddigieknél akár négyszer nagyobb felbontásban is. Minden új iMac gépre telepítve van még az Apple látványos Photo Booth programja, ami játéklehetőséget biztosít a digitális fényképekkel.

Minden új iMac számítógép már DVD-írásra képes SuperDrive meghajtóval, 512 MB 667 MHZ-es DDR2 SDRAM memóriával (2 GB-ig bővíthető), akár 500 GB-os merevlemezzel, PCI Express-alapú ATI Radeon X1600 grafikus vezérlővel és 128 MB GDDR3 grafikus tárral kerül forgalomba. A lehető legszélesebb körű csatlakozási lehetőségek kialakítása érdekében alapkiépítésben tartalmaznak 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet illesztőt, 54 Mbps sávszélességű AirPort Extreme valamint Bluetooth 2.0+EDR csatolókat, három USB 2.0 kaput, a billentyűzeten további 2 USB kaput valamint két FireWire 400 csatlakozót. Az új iMac modellekre mini-DVI port is került, mely akár a 23 colos Apple Cinema HD Display vezérlésére is képes, és támogatja a külső monitor független vezérlését is, amivel megduplázza a rendelkezésre álló munkafelületet.

Minden új iMac modell a Mac OS X ˝Tiger˝ operációs rendszer legújabb, 10.4.4 változatát tartalmazza, valamint az iLife ´06 programcsomagot és a Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row és Photo Booth szoftvereket, melyek natív módon futnak az új Intel processzoron. A Mac OS X ˝Tiger˝ Rosetta technológiája lehetővé teszi, hogy a PowerPC alkalmazások is futtathatók legyenek az Intel Core Duo processzorra épülő új iMac számítógépeken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés