Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Athlon 64 processzoros újdonság a HP-től

Laptop

AMD Athlon 64 processzoros újdonság a HP-től

A HP nemrégiben bemutatott, AMD64 technológiával dolgozó nagy teljesítményű blade PC-je még nagyobb teljesítménnyel, biztonsággal és jobb menedzselhetőséggel gazdagítja a vállalat virtuális számítástechnikai kínálatát.

A HP konszolidált kilensinfrastruktúra (HP Consolidated Client Infrastructure, CCI) megoldásának legújabb eleme, a HP BladeSystem technológiára épülő HP bc1500 blade PC számottevően képes mérsékelni az IT-felügyelet költségeit. Csökkenti a hagyományos asztali gépeknél jelentkező kockázatokat (például lopás, vírusok, adatvesztés), ugyanakkor fenntartja a rájuk jellemző, személyre szabott használati élményt.

A cég becslése szerint a HP CCI bevezetése a tipikusnak számító négyéves életciklus alatt akár 50 százalékkal is mérsékelheti a teljes élettartamra vetített összköltséget (TCO) a hagyományos asztali gépekhez képest.
˝Máris érzékeljük a HP által ígért előnyöket: a fokozott biztonságot, az egyszerűbb felügyeletet és az alacsony TCO-t˝ – jelentette ki Corie Smith, a Cinergy vezető kliensszámítástechnikai szakembere. ˝A könnyebb szervizből és támogatásból eredően az új megoldás jóval olcsóbb a hagyományos PC-knél. Adataink biztonsága felől is nyugodtabbak vagyunk, hiszen soha nem kerülnek az adatközpont határain kívülre˝.

A szabványos HP CCI megoldásnál az ügyfél telephelyén elhelyezett hozzáférési eszközök (pl. HP Compaq vékony kliensek) biztonságos bejelentkezéssel (secure login) lépnek kapcsolatba a dedikált HP blade PC-kkel. A rendszer dinamikusan rendeli hozzá a felhasználókat a rendelkezésre álló blade PC -khez, amelyek az adatközpontban elhelyezett hálózati tárolókból hívják le a kívánt egyedi profilt. Ez a biztonságos, központosított modell egyszerűsíti az osztott PC-k menedzselését és nagy mértékben javítja az adatbiztonságot.

Emelt szintű adatbiztonság, felügyelet és teljesítmény
A HP CCI megoldás szerves részeként funkcionáló HP bc1500 blade PC rendkívül alacsony fogyasztású AMD Athlon 64 processzorral dolgozik. Nagy teljesítménye és rugalmassága révén ez a CPU támogatja az egyszerű átállást a 32 bitesről a 64 bites számítástechnikára. Az új blade PC felhasználói gyorsabban el tudják indítani alkalmazásaikat, nagyobb memóriát és jobb grafikus képességeket vehetnek igénybe, sőt a jövő virtualizációs technológiáinak előnyeit is élvezethetik.

A Microsoft Remote Desktop Connection szoftvernek köszönhetően a HP CCI megbízható teljesítményt nyújt a felhasználóknak a HP bc1500 blade PC-kel kiépített dedikált gép-gép kapcsolatban. A közvetlen kapcsolat révén kiküszöböli a szerveralapú erőforrásmegosztásra jellemző porting- és teljesítmény-problémákat. A HP a Microsofttal szorosan együttműködve garantálja ügyfeleinek a teljes körű hardver- és szoftvertámogatást.

Az IT-felügyelet terén a HP CCI együttműködik a HP Systems Insight Manager és a HP Rapid Deployment Pack fejlettebb verzióival, amelyek a HP ProLiant pengék kiosztását és figyelését is támogatják.
Ha a biztonságosabb bejelentkezés érdekében az ügyfelek SmartCard technológiákat is alkalmaznak, többtényezős autentikációval férhetnek hozzá a HP CCI blade PC-khez a HP t5000 sorozatú vékony kliensekről. Ez a megoldás a puffer-túlcsordulást okozó vírustámadások ellen is véd.

Piaci bevezetés, ár és garancia
A HP CCI megoldása az Egyesült Államokban és Ausztráliában már jelenleg is rendelhető, a magyarországi forgalmazásról egyelőre nincsenek információk. Ára régiónként változik. Az ügyfél specifikációja szerint rackre szerelt, konfigurált és tesztelt, komplett HP CCI megoldást a HP Factory Express szolgáltatása keretében lehet beszerezni. A HP bc1500 blade PC kielégíti a káros anyagok használatát korlátozó uniós RoHS irányelv követelményeit. A termékhez három év emelt szintű cseregarancia (Advanced Exchange) jár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés