Connect with us

Hirdetés

technokrata

EEG készülék a Debreceni Gyermekklinikának

Laptop

EEG készülék a Debreceni Gyermekklinikának

Újabb támogatás.

A Magyar Telekom 2.180.000 forint adományt nyújtott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinikája számára, egy modern, digitális EEG készülék megvásárlására. A készülék átadására november 28-án került sor a debreceni klinikán. A Magyar Telekom részről Balogh János, Nyilvános Távbeszélő Igazgatóság vezetője a klinika részéről pedig Dr. Oláh Éva, intézetvezető főorvos volt jelen az ünnepélyes átadáson.

A támogatással lehetővé vált, hogy a korábbi, mintegy 10 éves, elavult készüléket a Debreceni Gyermekklinika lecserélhesse egy korszerűbb, a kor követelményeinek megfelelő készülékre, ami nagyban hozzájárul a régió gyermekeinek megfelelő klinikai ellátásához. A vásárolt EEG készülék azért hasznos, mert mind a leukémiás, mind az egyéb daganatos betegségeknél hasznosítható a kezelések során az agyi tevékenységek ellenőrzésére. Az összesen 24 csatornás digitális készülék nagykapacitású adattárolásra alkalmas, a daganatos gyermekek kötelező vizsgálatain túl így lehetőség lesz az intenzív osztályokon ápolt oxigénhiányos koraszülött és újszülött gyermekek, valamint a baleset miatti agysérültek betegágy melletti ellátásához. A fehérvérűség, más néven leukémia szintén okoz idegrendszeri szövődményt és a súlyos betegségben szenvedő gyerekek vizsgálatakor a kezeléssel járó fájdalmakat is mód nyílik enyhíteni az új készülékkel. A gyulladásos idegrendszeri betegségben szenvedő gyerekek betegágy melletti vizsgálatát szintén lehetővé teszi ez a készülék. Mivel a régi, elavult EEG készülék erre már nem volt alkalmas és csak nagy nehézségek árán tudták a klinikán az osztálytól sokszor távol fekvő laboratóriumban vizsgálni a gyerekeket, a készülék beszerzése és hivatalos átadása fontos esemény a Debreceni Gyermekklinika életében.

Az új EEG készülék azért is fontos, mert a gyermekkori daganatok közül az agydaganat fordul elő leggyakrabban. Ez az esetek jelentős részében epilepsziát is okoz, az ilyen betegek kezeléséhez és ellenőrzéséhez szintén szükséges ez a készülék. A daganatos betegségek szövődményeként sajnos a későbbiekben is, akár évek múlva jelentkezhetnek még idegrendszeri elváltozások, ezek nyomon követéséhez is használható. A vásárolt digitális EEG készülékkel a multimédiás alkalmazások a gyógyászat segítségére lehetnek, a gép használatával egyszerre kaphatnak majd EEG képi és hang információkat, utólag is különböző nagyítással visszanézhetőek a videó felvételek. Fontos az időmegtakarítás is, hiszen utólag nem kell az orvosnak megvárnia az esetleges epilepsziás roham kialakulását és a számítógépes hálózatba kötés esetén akár egy másik, kiértékelő helyiségből is nyomon követhető a videokamera segítségével az aktuális vizsgálat. A Klinika a készüléket a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közreműködésével vásárolhatta meg.

A Magyar Telekom és a Remény Alapítvány kapcsolata már hagyományosnak mondható, kitűnő és időszakos együttműködésük során a Magyar Telekom már eddig is különböző adományszervező kampányokban nyújtott segítséget.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés