Connect with us

technokrata

Virtuális légiháború a Hungexpo-n

Laptop

Virtuális légiháború a Hungexpo-n

Hatalmas összecsapásokat, szédítő légiharcot hozott a Fortis Légiharc Kupa első napja a Hungexpo budapesti vásárközpontban.

A C+D repülési és katonai szakkiállításon a B pavilonban egy sor európai ország „pilótái” mérik össze tudásukat imitált, számítógépes légiharcban. A versenyzők Németországból, Horvátországból, Ukrajnából és Oroszországból érkeztek. A számítógépes joysticket azonban nem csak fiatal számítógépes megszállottak tekergetik: a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső harcászati vadászrepülő ezred Puma és Dongó századának MIG-29-es és L-39-es pilótái is beszálltak a versenybe.

A szabályok értelmében egy-egy alkalommal két-két pilóta, azaz egy géppár vív egymással légiharcot a számítógépes szimulátoron. Az egyik kategóriában az IL-2-es nevű program felhasználásával második világháborús vadászgépeken csapnak össze a pilóták, míg a Lock On programban a mai, korszerű sugárhajtású vadászgépekkel repülnek a virtuális ászok. A játék lényege, hogy manőverező légiharcban, géppuskával illetve gépágyúval kell leszedni az ellenfél gépeit a számítógépes égboltról.

A verseny a C+D kiállítás holnapi közönségnapján a döntővel ér véget. A győztesek a Fortis svájci karóragyár valódi hajózó óráit nyerik el ajándékba. A verseny a helyszínen óriási kivetítőkön, illetve az interneten web-kamerás élő közvetítésen is nyomon követhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák