Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virtuális légiháború a Hungexpo-n

Laptop

Virtuális légiháború a Hungexpo-n

Hatalmas összecsapásokat, szédítő légiharcot hozott a Fortis Légiharc Kupa első napja a Hungexpo budapesti vásárközpontban.

A C+D repülési és katonai szakkiállításon a B pavilonban egy sor európai ország „pilótái” mérik össze tudásukat imitált, számítógépes légiharcban. A versenyzők Németországból, Horvátországból, Ukrajnából és Oroszországból érkeztek. A számítógépes joysticket azonban nem csak fiatal számítógépes megszállottak tekergetik: a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső harcászati vadászrepülő ezred Puma és Dongó századának MIG-29-es és L-39-es pilótái is beszálltak a versenybe.

A szabályok értelmében egy-egy alkalommal két-két pilóta, azaz egy géppár vív egymással légiharcot a számítógépes szimulátoron. Az egyik kategóriában az IL-2-es nevű program felhasználásával második világháborús vadászgépeken csapnak össze a pilóták, míg a Lock On programban a mai, korszerű sugárhajtású vadászgépekkel repülnek a virtuális ászok. A játék lényege, hogy manőverező légiharcban, géppuskával illetve gépágyúval kell leszedni az ellenfél gépeit a számítógépes égboltról.

A verseny a C+D kiállítás holnapi közönségnapján a döntővel ér véget. A győztesek a Fortis svájci karóragyár valódi hajózó óráit nyerik el ajándékba. A verseny a helyszínen óriási kivetítőkön, illetve az interneten web-kamerás élő közvetítésen is nyomon követhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés