Connect with us

Internetre kötött gitár és a mobil számítástechnika

Laptop

Internetre kötött gitár és a mobil számítástechnika

A Fendernek és az Intelnek köszönhetően most minden leendő rocksztár segítséget kap, mert a két cég egy olyan gitár prototípusát alkotta meg, amely nem más, mint az Internetre kötött szuper-gitár.

Sajtóközlemény

A mára már ikonná vált Fender Telecasterre alapozva, amelynek hírnevét Bruce Springsteentől kezdve a Franz Ferdinandig számos legendás zenész öregbíti, a „netszörf gitár” a világon elsőként teszi lehetővé, hogy az Internetről letöltsd és lejátszd kedvenc dalaidat anélkül, hogy a húrokhoz hozzáérnél – tehát zenéd minden erőfeszítés nélkül úgy hangzik majd, mintha Jimmy Page játszana!

Az Intel Centrino Mobile technológián alapuló Telecaster a következőket nyújtja a zenészeknek:
• E-mail küldés, akár a színpadon állva, két dal között!
• A web lehet a múzsád, rég elfeledett akkordokat kereshetsz!
• Gyakorolhatod a profi gitárosokra jellemző arckifejezéseket a beépített webkamera segítségével!
• Ellenőrizheted a jogdíjakat az interneten!

Internet-őrület
Az Intel Centrino mobil technológián alapuló laptop és a Telecaster egyedi hangja és jellegzetes külseje segítségével a turnézó rocksztárokat már semmi sem gátolja abban, hogy egy gitárszólamot akár a turnékamion hátuljában rögzítsenek, és közvetlenül a gitárról elküldjék a világ bármely részén levő producerüknek, barátaiknak vagy zenésztársaiknak. A v1.0 prototípusú gitár az Intel és a Fender partnerségének eredménye, amelynek célja a zene technológiai határainak kiterjesztése és az Intel Centrino mobil technológia által nyújtott, akár utazás közben is megoldható Internet-elérés lehetőségének bemutatása.

A beépített szoftver segítségével a gitár tulajdonosa számos különböző zenét tölthet le. Olyan öregedő gitárosok, akik épp most készülnek egy turné erejéig újra összeállni zenekarukkal, az internethez kapcsolódó MP3-lejátszó segítségével emlékeztetőnek letölthetik régi slágereiket.

Ezzel a gitárral nem számít, hogy Roger Waters vagy Eric Clapton vagy, ugyanolyan jónak fogsz látszani és hangzani, ha rákapcsolódsz a netre, letöltöd pár kedvenc számodat és pózolni kezdesz a tükör előtt. És ha már félúton vagy afelé, hogy valódi rock legenda váljék belőled, ez a gitár segít neked abban, hogy a lehető legkönnyebben felvedd vagy lejátszd, majd elküldhesd zenédet az ügynöködnek, a zenekarodnak vagy a haverjaidnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom