Connect with us

Tanulmányozható a tanuló- és pedagógus nyilvántartás informatikai rendszere

Laptop

Tanulmányozható a tanuló- és pedagógus nyilvántartás informatikai rendszere

Oktatási azonosító szám.

A közoktatási törvény előírása alapján november 30-ig másfélmillió diák és pedagógus kapja meg az oktatási azonosító számát tartalmazó igazolását. Ez az igazolás nem helyettesíti a diákigazolványt és nem minősül hatósági igazolványnak, célja az érintett személy tájékoztatása a számára kiosztott azonosító számról, amelyet a későbbiekben egyre szélesebb körben lehet felhasználni az oktatási jogviszonyt érintő ügyintézések során (például diákigazolvány igénylés, felvételi eljárás, stb.).

A közoktatási törvény rendelkezései előírják a közoktatásban résztvevők (tehát a tanulók és pedagógusok) számára egy tizenegy számjegyből álló azonosító szám kiosztását. A szám kiosztásának legfontosabb célja a korszerű, pontos, naprakész nyilvántartás, amely biztosítja, hogy a közoktatási jogviszonyhoz kapcsolódó juttatások (például normatívák), illetve kedvezmények (például utazási kedvezmény) igénybevételére való jogosultság központilag ellenőrizhető legyen.

Az azonosító számok kiadását adatszolgáltatás előzte meg; az oktatási intézmények az Educatio Kht. Közoktatási Információs Irodájának (KIR) 2005. április 1. és június 15. között továbbították azok nevét és szükséges adatait, akik az intézménnyel tanulói jogviszonyban állnak, vagy az intézményben dolgozó pedagógusok. A nyilvántartásban szereplő személyek részére létrehozták és hozzárendelték az oktatási azonosító számokat, legyártották az azonosító számokat tartalmazó igazolásokat. Az igazolásokat az intézmények a Közoktatási Információs Irodától az őszi szünet után kapták meg, és azt november 30-ig kötelesek a tanulóiknak, pedagógusaiknak átadni.

Ez az igazolás nem helyettesíti a diákigazolványt és nem minősül hatósági igazolványnak, célja az érintett személy tájékoztatása a számára kiosztott azonosító számról, amelyet a későbbiekben egyre szélesebb körben lehet felhasználni az oktatási jogviszonyt érintő ügyintézések során (például diákigazolvány igénylés, felvételi eljárás, stb.).

Néhány hónapja a Közoktatási Információs Iroda az oktatási intézmények részére bocsátott egy Felhasználási kézikönyvet, amelynek célja, hogy az előírt tanuló- és pedagógus nyilvántartás működési kereteit a mindennapi tevékenységek szintjén meghatározza. A kézikönyv átfogó tájékoztatást ad a tanuló- és pedagógus nyilvántartás működéséről, részletekbe menően tárgyalja a nyilvántartás létrehozásának célját, az intézmények feladatait, a feladatok végrehajtását támogató informatikai rendszert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő