Connect with us

Hirdetés

technokrata

Informatikai központ Kárpátalján

Laptop

Informatikai központ Kárpátalján

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán az IHM és a PTA Szülőföldön az információs társadalomba programjának keretében informatikai központ nyitotta meg kapuit Beregszászon.

2005. november 22-én Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) államtitkára, Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős politikai államtitkára, Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke és Kőhalmi Zsolt, a Puskás Tivadar Közalapítvány (PTA) igazgatója közösen felavatta az IHM és a PTA Szülőföldön az információs társadalomba címen meghirdetett pályázatának keretében megvalósult informatikai központot a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Jambrik Mihály és Szabó Vilmos kárpátaljai látogatásukon megtekintették az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) által az IHM támogatásával létrehozott eMagyar pontok egyikét Benén. A látogatáson részt vett többek között Gajdos István, az UMDSZ elnöke is.

A KMKSZ a Szülőföldön az információs társadalomba címet viselő pályázaton elnyert összegből olyan multimédiás számítógépekkel felszerelt labort alakított ki a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, ahol a hallgatók a digitális multimédiás anyagok szerkesztését és interaktív multimédiás alkalmazások készítését sajátíthatják el. A kialakított infrastruktúra nagymértékben hozzájárul a főiskola által tervezett médiaszak, valamint kommunikációs tanfolyamok indításához a kárpátaljai magyar kommunikációs szakember-utánpótlás érdekében. A támogatásból a KMKSZ a főiskola kollégiumában eMagyar pontot is kialakított.

Az IHM Tisztaszoftver Programja keretén belül jogtiszta operációs rendszert és szoftvercsomagot is adományozott a főiskolának.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés