Connect with us

Informatikai központ Kárpátalján

Laptop

Informatikai központ Kárpátalján

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán az IHM és a PTA Szülőföldön az információs társadalomba programjának keretében informatikai központ nyitotta meg kapuit Beregszászon.

2005. november 22-én Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) államtitkára, Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős politikai államtitkára, Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke és Kőhalmi Zsolt, a Puskás Tivadar Közalapítvány (PTA) igazgatója közösen felavatta az IHM és a PTA Szülőföldön az információs társadalomba címen meghirdetett pályázatának keretében megvalósult informatikai központot a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Jambrik Mihály és Szabó Vilmos kárpátaljai látogatásukon megtekintették az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) által az IHM támogatásával létrehozott eMagyar pontok egyikét Benén. A látogatáson részt vett többek között Gajdos István, az UMDSZ elnöke is.

A KMKSZ a Szülőföldön az információs társadalomba címet viselő pályázaton elnyert összegből olyan multimédiás számítógépekkel felszerelt labort alakított ki a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, ahol a hallgatók a digitális multimédiás anyagok szerkesztését és interaktív multimédiás alkalmazások készítését sajátíthatják el. A kialakított infrastruktúra nagymértékben hozzájárul a főiskola által tervezett médiaszak, valamint kommunikációs tanfolyamok indításához a kárpátaljai magyar kommunikációs szakember-utánpótlás érdekében. A támogatásból a KMKSZ a főiskola kollégiumában eMagyar pontot is kialakított.

Az IHM Tisztaszoftver Programja keretén belül jogtiszta operációs rendszert és szoftvercsomagot is adományozott a főiskolának.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő