Connect with us

A következő hónapokban többszáz céget látogat meg a BSA Budapesten és Pest megyében

Laptop

A következő hónapokban többszáz céget látogat meg a BSA Budapesten és Pest megyében

Indul a BSA NagyvizIT kampányának következő szakasza.

A Business Software Alliance NagyvizIT elnevezésű programja az elkövetkező hónapokban Budapesten és Pest megyében folytatódik. Az Üzleti Szoftver Szövetség szakértői várhatóan többszáz kis- és középvállalatot látogatnak meg a fővárosban és környékén. A látogatások célja, hogy a BSA szakmai segítséget nyújtson a cégeknek szoftverállományuk felmérésében, az esetleges illegális szoftverek felderítésében, valamint jogi és szakmai tanácsokat adjon szoftvergazdálkodásuk kialakításához. A látogatások megtervezésénél a BSA figyelembe veszi azokat a tapasztalatokat, melyeket a NagyvizIT első szakaszában, Győr-Moson-Sopron megyében tett szert.

A látogatások elsődleges célja, hogy a BSA pontos képet alakíthasson ki a magyarországi kis- és középvállalatok szoftvergazdálkodási gyakorlatáról, segítséget és tanácsot nyújtson a szoftvergazdálkodás kialakításában, valamint az esetleges illegális szoftverek felderítésében. A látogatások során a szakértő a szoftvergazdálkodás elemeivel kapcsolatos kérdéseket tesz fel a vállalat vezetőinek, a válaszokat közösen értékelik, és együtt próbálják „diagnosztizálni”, illetve „orvosolni” a cég szoftvergazdálkodásának esetleges hiányosságait. A jogtiszta szoftvereket használók, illetve a jogszerű szoftverhasználat gyakorlatát célként kitűző vállalatok a NagyvizIT program keretében is számíthatnak a BSA szakmai segítségére.

Ha azonban a BSA szakértője szándékos és komoly szabálytalanságokat fedez fel, és a vállalat vezetősége nem mutat együttműködési szándékot, a NagyvizIT látogatásnak kellemetlen utóhatásai is lehetnek.

Kirívó esetekben a szervezet kezdeményezheti az általa képviselt cégek szellemi tulajdonjogának jogi, illetve ha szükséges hatósági úton történő érvényesítését. A BSA mindenképpen azt tanácsolja, hogy az érintett cégek mérjék fel az illegális szoftverhasználattal járó jogi és egyéb kockázatokat, és legalizálják szoftverállományukat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő