Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ultrakönnyű, ellenálló Panasonic noteszgépek

Laptop

Ultrakönnyű, ellenálló Panasonic noteszgépek

A két új Toughbook modell kis tömegével és strapabírásával tűnik ki társaik közül.

A Toughbook T4 és W4 modellek magnéziumötvözetű vázzal készülnek, amely egyrészt könnyebb kivitelt tesz lehetővé, másrészt ez a kialakítás ellenállóbb a fizikai behatásokkal szemben. Nem meglepő módon a noteszgépekbe kerülő 40 GB-os winchesterek a rázkódásra kevésbé érzékenyebbek. A kültéri munkát támogatandó, a kijelző visszatükröződés-gátló bevonatot kapott, s a mérnökök arra is odafigyeltek, hogy a sokat utazó felhasználóknak ne kelljen pár óránként hálózati csatlakozásért rohangálniuk – a T4-es 9,5, a W4-es 6 órán keresztül folyamatosan használható, egyetlen akkumulátortöltéssel.

Az egyelőre csak az USA-ban, 2150 dolláros indulóáron megvásárolható eszközök 12,1 colos LCD-vel rendelkeznek, a T4-es változat érdekessége, hogy érintőképernyős kialakítású. Ez utóbbi tömege még az 1,5 kilogrammot sem éri el (a W4-es hasonló paramétere 1,3 kilogramm). Mindezt úgy, hogy a noteszgép egy integrált DVD/CD-RW kombómeghajtót is magába foglal.

Centrino platformra alapul mindkét változat; a Pentium M processzorok egy ultraalacsony feszültségen üzemelő, 1,2 GHz-es órajelű változata (753) dobog mesterséges szívként a hordozható számítógépekben. Operatív táruk alapkiépítettség esetén 512 MB-nyi memóriából áll; ez 1 GB-ig bővíthető. Az Intel PRO/Wireless 2915ABG modulja biztosít 802.11a/b/g típusú vezetékmentes hálózati csatlakozásokra lehetőséget – ezt egyébként egy kapcsolóval könnyen lehet ki- és bekapcsolni.

A két notebook Windows XP SP2-vel előre telepítetten kerül forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés