Connect with us

Blu-ray: a DVD utódja Magyarországon!

Laptop

Blu-ray: a DVD utódja Magyarországon!

A Sony hazánkban is demonstrálta, hogy pontosan mire képes a gyakorlatban a DVD technológia követője.

November 18. és 20. között a Westend Hilton szállodában rendezték meg a VI. Budapesti Házimozi és Hi-Fi Show-t, melyen többek közt a Sony is komoly erőkkel képviseltette magát. A gyártó standján megtekinthető volt egy egyenesen Japánból érkezett Blu-ray lejátszó, mely egy meglepően jó minőségű LCD projektoros televíziós készülékkel volt összekötve.

A Sony munkatársai elmondták, hogy a Blu-ray technológia 2006-ban várhatóan már Magyarországot is meg fogja hódítani magának, azzal kapcsolatban azonban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy az első Blu-ray készülékek, illetve diszkek mennyibe fognak kerülni itthon. A Sony szerint a Blu-ray termékek jelenlegi japán áraival egyelőre nem érdemes foglalkozni, mert azok igen csak félrevezetők lehetnek. Mint ismeretes, egy Blu-ray lemezen adott esetben akár 50 GB adat is eltárolható.

A kiállított Sony Blu-ray asztali lejátszó teljesen japán nyelvű volt, így például japán nyelvtudás hiányában csak egy nyomtatott jelmagyarázat segítségével lehetett vezérelni. További érdekesség, hogy a mellékelt távirányító maximális hossza elérte a 30 centimétert. A demólemezről természetesen nagyfelbontású videóanyagot játszott le a Sony. A speciális videó képminősége jelentősen meghaladta a DVD minőségét, az 50 colos képátlójú, HD kompatibilis televíziós készüléket közelről nézve sem lehetett pixelesedést felfedezni. Szép új világ…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom