Connect with us

technokrata

Blu-ray: a DVD utódja Magyarországon!

Laptop

Blu-ray: a DVD utódja Magyarországon!

A Sony hazánkban is demonstrálta, hogy pontosan mire képes a gyakorlatban a DVD technológia követője.

November 18. és 20. között a Westend Hilton szállodában rendezték meg a VI. Budapesti Házimozi és Hi-Fi Show-t, melyen többek közt a Sony is komoly erőkkel képviseltette magát. A gyártó standján megtekinthető volt egy egyenesen Japánból érkezett Blu-ray lejátszó, mely egy meglepően jó minőségű LCD projektoros televíziós készülékkel volt összekötve.

A Sony munkatársai elmondták, hogy a Blu-ray technológia 2006-ban várhatóan már Magyarországot is meg fogja hódítani magának, azzal kapcsolatban azonban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy az első Blu-ray készülékek, illetve diszkek mennyibe fognak kerülni itthon. A Sony szerint a Blu-ray termékek jelenlegi japán áraival egyelőre nem érdemes foglalkozni, mert azok igen csak félrevezetők lehetnek. Mint ismeretes, egy Blu-ray lemezen adott esetben akár 50 GB adat is eltárolható.

A kiállított Sony Blu-ray asztali lejátszó teljesen japán nyelvű volt, így például japán nyelvtudás hiányában csak egy nyomtatott jelmagyarázat segítségével lehetett vezérelni. További érdekesség, hogy a mellékelt távirányító maximális hossza elérte a 30 centimétert. A demólemezről természetesen nagyfelbontású videóanyagot játszott le a Sony. A speciális videó képminősége jelentősen meghaladta a DVD minőségét, az 50 colos képátlójú, HD kompatibilis televíziós készüléket közelről nézve sem lehetett pixelesedést felfedezni. Szép új világ…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák