Connect with us

Hirdetés

technokrata

PKI Tudományos Napok a Magyar Telekom Székházban

Laptop

PKI Tudományos Napok a Magyar Telekom Székházban

2005. november 22-23.

Idén „Szórakoztatás és játék a hálózaton” címmel kerülnek megrendezésre a PKI Tudományos Napok november 22-23-án a Magyar Telekom Székházban.

A PKI Tudományos Napok az egyik legrangosabb hazai konferencia, melyen körülbelül 300-350 szakember vesz részt a távközlési és informatikai cégek, egyetemek, szabályozással foglalkozó szervezetek képviseletében. A konferencia idén is neves hazai szakértők lát vendégül, az előadók között van többek között Dr. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Dr. Kroó Norbert akadémikus, Dr. Pap László egyetemi tanár, Babarczy Eszter kultúrtörténész, Baboss Csaba közgazdász és Rátai Dániel feltaláló.

A PKI Napok központi gondolata idén a „Szórakoztatás és játék a hálózaton”. Mára világtrend, hogy a szélessávú hálózatok kihasználtságát úgy lehet javítani, ha a szolgáltatók vonzó tartalmat is nyújtanak a felhasználók számára. Az értékes tartalmak létrehozása és a felhasználókkal való megismertetése azonban hosszú időt vesz igénybe. Ennél gyorsabb megoldást jelent, ha maguk a felhasználók találják ki azokat a lehetőségeket, melyekkel órákon keresztül igénybe veszik a szélessávú kapcsolatot. Erre a leginkább alkalmasak a különböző távjátékok. A szolgáltatónak ezen a téren csak az ötleteket kell felkínálni.

Az előadások egy része a szélessávú hozzáférés szabályozását, hasznosítását, valamint a szélessáv nyújtotta lehetőségeket járja körül. Az előadások másik része a játékok bemutatásával és azok szociológiai hatásával foglalkozik, a kerekasztal-beszélgetés pedig a tartalomszolgáltatást nyújtó szolgáltatók esetleges felelősségének kérdését vizsgálja. Szó lesz a mobil lehetőségekről is, hiszen a játékosok utazás közben, vagy állandó lakhelyüktől távol is szívesen veszik igénybe vennék a szélessávú összeköttetéseket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés