Connect with us

Budapesten folytatódott a Microsoft Launch Tour 2005 konferenciasorozata

Laptop

Budapesten folytatódott a Microsoft Launch Tour 2005 konferenciasorozata

Teltházas konferencia keretében, több mint 1000 fejlesztő és adatbázis szakértő részvételével zajlott a Microsoft hazai rendezvénye, ahol bemutatták a vállalat új alkalmazásplatformját alkotó SQL Server 2005, Visual Studio 2005 és BizTalk Server 2006 termékeket.

2005. november 7-én, San Franciscoban, a nemzetközi Launch Tour 2005 első állomásán, Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója bejelentette a Microsoft alkalmazásplatformjának új generációját képviselő SQL Server 2005, és Visual Studio 2005 piacra kerülését és ismertette a BizTalk Server 2006 megjelenésével kapcsolatos részleteket. A Microsoft idei legnagyobb termékbejelentésén, San Francisco-ban több mint 2500 fejlesztő, informatikai szakember, a Microsoft ügyfelei, illetve partnerei vettek részt. A vállalat termékbemutató körútja a világ 50 országában, több mint 90 helyszínen folytatódik.

A Microsoft Launch Tour 2005 konferenciasorozat budapesti rendezvényét a mai napon rendezték meg. A nagy érdeklődés által övezett eseményen közel 1000 hazai fejlesztő és adatbázis szakértő vett részt, akik a konferencia előadóitól, a Microsoft szakértőitől és partnereitől, illetve személyes konzultációk révén, első kézből ismerhették meg a Microsoft új alkalmazás platformjait.

A teltházas konferencián többek között a Microsoft kiemelt partnerei is beszámoltak a legújabb termékekkel, megoldásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalataikról. Megszólaltak az Evosoft és a Nexon képviselői, akik már használatba vették az SQL Server 2005-t, illetve a Visual Studio 2005-t, valamint olyan nemzetközi gyártók – a HP és az Intel – akik elkötelezték magukat az új alkalmazásplatformok bevezetése mellett.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy kiemelt szereplői lehetünk a Microsoft SQL 2005 hazai bemutatkozásának. Gold Certified Partnerként mindig is törekedtünk arra, hogy a fejlesztéseinkhez a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk, és a Microsofttal szoros szakmai kapcsolatot építsünk ki. Ezért is integráltuk nexONBÉR bérügyviteli programunkat a Microsoft vállalatirányítási, illetve még piaci bemutatása előtt elsőként legújabb adatbáziskezelő megoldásához. Célunk, hogy e szoros együttműködés eredményeként ügyfeleinknek a jövőben is piacvezető megoldásokat tudjunk biztosítani” – mondta Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója.

„Nemzetközi tapasztalataink alapján úgy látjuk, rendkívül dinamikusan növekszik a .NET platformon készülő alkalmazások részesedése, arányuk az amerikai piacon már meghaladja a J2EE platformét. Európai piacra dolgozó szoftverfejlesztő cég lévén versenyképességünk alapvető kritériuma, hogy technológiailag mindig az élmezőnyben legyünk, és megrendelőinknek a legütőképesebb alaptechnológiákra épülő megoldásokat kínálhassunk. Ezért is képeztük ki fejlesztőink jelentős részét a .NET 2.0 platformra már annak hivatalos megjelenése előtt” – nyilatkozta Zimányi Péter, az Evosoft Hungary ügyvezető igazgatója. “2006-os megrendeléseinkben a .NET platform 45%-os részesedéssel messze a legnagyobb alaptechnológiává válik vállalatunk számára, és a platform 2.0-ás kiadásával munkánk hatékonysága is jelentősen növekszik majd. A több mint 300 szoftverfejlesztőnk által megvalósított projektek minél tervezhetőbb, áttekinthetőbb és biztonságosabb kivitelezéséhez pedig a fejlesztési módszertanokon alapuló Visual Studio Team System ígér jelentős segítséget, mely fontos, naprakész információt szolgáltat a fejlesztők és projektmenedzsereik, illetve a cégvezetés számára.”

“Az Intel alapú szerver platformokon futó Microsoft SQL Server 2005 segíti a vállalatokat abban, hogy képesek legyenek nagy mennyiségű adatot gyorsabban és hatékonyabban kezelni” – nyilatkozta Gacsal József, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója. “A nagy teljesítményű, költséghatékony, Xeon és Itanium-alapon is működő SQL Server 2005 megbízható platform mind a kis- és közepes vállalatok, mind pedig a nagyvállalatok számára, hiszen bármilyen méretű adatbázis építhető rá. Nem véletlen tehát, hogy a szerver Magyarországon is sikeres, és vállalkozások széles köre használja adatbázisai kezelésére” – tette hozzá.

„A HP nagy tapasztalatokkal rendelkezik a technológiák széles körének szállítása terén: a kisméretű relációs adatbázisoktól kezdve a nagyvállalati szintű üzletiintelligencia-megoldásokig. Rendszerei a Microsoft a valamennyi technológiáját – köztük az SQL Server és BizTalk Server termékeket is – támogatják. A HP SQL Server 2005-öt futtató szervereinek teljesítményét és méretrugalmasságát benchmark-rekordok bizonyítják” – mutatott rá Molnár János, a HP Magyarország termékcsoport igazgatója. “A benchmark eredmények jól tükrözik a HP és a Microsoft kölcsönös elkötelezettségét aziránt, hogy az elképzelhető legmagasabb szintű Windows-skálázhatóságot és -teljesítményt nyújtsák ügyfeleinek az adatközpont valamennyi rétegében.”

Az új termékek bejelentésével a Microsoft az alkalmazásplatform új generációját indítja útjára, olyan integrált – fejlesztési és adatkezelési – eszközkészletet nyújtva ügyfelei és partnerei számára, amely példa nélkül növeli a fejlesztők hatékonyságát, megbízhatóan kezeli az üzletileg kritikus alkalmazásokat, és beépített üzleti intelligencia szolgáltatásaival egyszerűen támogatja az üzleti döntéseket.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő