Connect with us

Hirdetés

technokrata

Budapesten folytatódott a Microsoft Launch Tour 2005 konferenciasorozata

Laptop

Budapesten folytatódott a Microsoft Launch Tour 2005 konferenciasorozata

Teltházas konferencia keretében, több mint 1000 fejlesztő és adatbázis szakértő részvételével zajlott a Microsoft hazai rendezvénye, ahol bemutatták a vállalat új alkalmazásplatformját alkotó SQL Server 2005, Visual Studio 2005 és BizTalk Server 2006 termékeket.

2005. november 7-én, San Franciscoban, a nemzetközi Launch Tour 2005 első állomásán, Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója bejelentette a Microsoft alkalmazásplatformjának új generációját képviselő SQL Server 2005, és Visual Studio 2005 piacra kerülését és ismertette a BizTalk Server 2006 megjelenésével kapcsolatos részleteket. A Microsoft idei legnagyobb termékbejelentésén, San Francisco-ban több mint 2500 fejlesztő, informatikai szakember, a Microsoft ügyfelei, illetve partnerei vettek részt. A vállalat termékbemutató körútja a világ 50 országában, több mint 90 helyszínen folytatódik.

A Microsoft Launch Tour 2005 konferenciasorozat budapesti rendezvényét a mai napon rendezték meg. A nagy érdeklődés által övezett eseményen közel 1000 hazai fejlesztő és adatbázis szakértő vett részt, akik a konferencia előadóitól, a Microsoft szakértőitől és partnereitől, illetve személyes konzultációk révén, első kézből ismerhették meg a Microsoft új alkalmazás platformjait.

A teltházas konferencián többek között a Microsoft kiemelt partnerei is beszámoltak a legújabb termékekkel, megoldásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalataikról. Megszólaltak az Evosoft és a Nexon képviselői, akik már használatba vették az SQL Server 2005-t, illetve a Visual Studio 2005-t, valamint olyan nemzetközi gyártók – a HP és az Intel – akik elkötelezték magukat az új alkalmazásplatformok bevezetése mellett.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy kiemelt szereplői lehetünk a Microsoft SQL 2005 hazai bemutatkozásának. Gold Certified Partnerként mindig is törekedtünk arra, hogy a fejlesztéseinkhez a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk, és a Microsofttal szoros szakmai kapcsolatot építsünk ki. Ezért is integráltuk nexONBÉR bérügyviteli programunkat a Microsoft vállalatirányítási, illetve még piaci bemutatása előtt elsőként legújabb adatbáziskezelő megoldásához. Célunk, hogy e szoros együttműködés eredményeként ügyfeleinknek a jövőben is piacvezető megoldásokat tudjunk biztosítani” – mondta Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója.

„Nemzetközi tapasztalataink alapján úgy látjuk, rendkívül dinamikusan növekszik a .NET platformon készülő alkalmazások részesedése, arányuk az amerikai piacon már meghaladja a J2EE platformét. Európai piacra dolgozó szoftverfejlesztő cég lévén versenyképességünk alapvető kritériuma, hogy technológiailag mindig az élmezőnyben legyünk, és megrendelőinknek a legütőképesebb alaptechnológiákra épülő megoldásokat kínálhassunk. Ezért is képeztük ki fejlesztőink jelentős részét a .NET 2.0 platformra már annak hivatalos megjelenése előtt” – nyilatkozta Zimányi Péter, az Evosoft Hungary ügyvezető igazgatója. “2006-os megrendeléseinkben a .NET platform 45%-os részesedéssel messze a legnagyobb alaptechnológiává válik vállalatunk számára, és a platform 2.0-ás kiadásával munkánk hatékonysága is jelentősen növekszik majd. A több mint 300 szoftverfejlesztőnk által megvalósított projektek minél tervezhetőbb, áttekinthetőbb és biztonságosabb kivitelezéséhez pedig a fejlesztési módszertanokon alapuló Visual Studio Team System ígér jelentős segítséget, mely fontos, naprakész információt szolgáltat a fejlesztők és projektmenedzsereik, illetve a cégvezetés számára.”

“Az Intel alapú szerver platformokon futó Microsoft SQL Server 2005 segíti a vállalatokat abban, hogy képesek legyenek nagy mennyiségű adatot gyorsabban és hatékonyabban kezelni” – nyilatkozta Gacsal József, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója. “A nagy teljesítményű, költséghatékony, Xeon és Itanium-alapon is működő SQL Server 2005 megbízható platform mind a kis- és közepes vállalatok, mind pedig a nagyvállalatok számára, hiszen bármilyen méretű adatbázis építhető rá. Nem véletlen tehát, hogy a szerver Magyarországon is sikeres, és vállalkozások széles köre használja adatbázisai kezelésére” – tette hozzá.

„A HP nagy tapasztalatokkal rendelkezik a technológiák széles körének szállítása terén: a kisméretű relációs adatbázisoktól kezdve a nagyvállalati szintű üzletiintelligencia-megoldásokig. Rendszerei a Microsoft a valamennyi technológiáját – köztük az SQL Server és BizTalk Server termékeket is – támogatják. A HP SQL Server 2005-öt futtató szervereinek teljesítményét és méretrugalmasságát benchmark-rekordok bizonyítják” – mutatott rá Molnár János, a HP Magyarország termékcsoport igazgatója. “A benchmark eredmények jól tükrözik a HP és a Microsoft kölcsönös elkötelezettségét aziránt, hogy az elképzelhető legmagasabb szintű Windows-skálázhatóságot és -teljesítményt nyújtsák ügyfeleinek az adatközpont valamennyi rétegében.”

Az új termékek bejelentésével a Microsoft az alkalmazásplatform új generációját indítja útjára, olyan integrált – fejlesztési és adatkezelési – eszközkészletet nyújtva ügyfelei és partnerei számára, amely példa nélkül növeli a fejlesztők hatékonyságát, megbízhatóan kezeli az üzletileg kritikus alkalmazásokat, és beépített üzleti intelligencia szolgáltatásaival egyszerűen támogatja az üzleti döntéseket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés