Connect with us

Az első magyarul tudó, Intel-alapú médiacenter

Laptop

Az első magyarul tudó, Intel-alapú médiacenter

Az Intel és az Ansys Informatika Kft. a bemutatta magyarul tudó, Intel architektúrára épülő HTPC (Home Theater Personal Computer) médiacenterét, amely egy készülékben egyesíti a nappaliban megtalálható szórakoztató elektronikai eszközök képességeit, sőt messze túl is szárnyalja azokat.

A szórakoztató központ alapját egy nagy teljesítményű, Intel platformra épülő számítógép adja, amely Windows XP Home operációs rendszeren egy speciális magyar nyelvű felhasználói felületet futtat. Ez az összeállítás képes átvenni több, a lakások nappaliját már hosszú idők óta elcsúfító műszaki eszköz funkcióját. Otromba külsejével és hangos zúgásával nem zavarja a nappali nyugalmát, hiszen gondosan formatervezett külseje különlegesen alacsony zajú hűtőrendszert takar (<25 dB).
A készülék kezelőfelületét a lehető legegyszerűbbre tervezték annak érdekében, hogy a kisgyerekektől a nagymamákig a család minden tagja problémamentesen sajátíthassa el kezelését. A nappaliban már megszokottnak nevezhető távirányító segítségével vezérelhetjük a főbb funkciókat, de akár internetezhetünk is a karosszékünkből a vezetéknélküli billentyűzet ill. egér segítségével.

A készülék beépített Dual Layer (kétrétegű) CD/DVD írójának köszönhetően meghallgathatjuk kedvenc zenei CD-inket, megnézhetjük DVD-inket, vagy felvehetjük az éppen futó, vagy előre beprogramozott műsorokat. De a műsorújság rendszeres megvásárlása is fölöslegessé válik, hisz a készülék magyar nyelvű, automatikusan frissülő elektronikus programfüzettel bír, amelyen percről percre nyomon követhetők az esetleges műsorváltozások, vagy az adás csúszása. De nemcsak a tévéújságoknak mondhatunk búcsút, hanem a napilapoknak is, hiszen a készülék az általunk választott hírcsatornák legfrissebb híreit automatikusan eljuttatja hozzánk. Lehetőségünk van arra is, hogy ezen hírcsatornák információt egy tetszőleges TV csatorna megtekintése közben a képernyő alján futófelirat formájában nyomon követhessük. A médiacenter zenei gyűjteményünk bővítésében is szerepet vállal: segítségével zenei- és videoklipek ezrei tölthetők le az internetről.

A médiacenter azonban ezeken túl is még számos funkcióval bír. Az úgynevezett ˝Időeltolás˝ segítségével egy gombnyomással bármikor megállíthatjuk az élő TV-adást, és később pontosan onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk, így nem maradunk le a legjobb jelenetekről egy váratlan telefon, a kifutni készülő tej, vagy egy látogató érkezése miatt.

Az Ansys HTPC-re lementhetők a féltett CD-lemezek, így ezek akkor is hallgathatók, ha az eredetit kölcsönadták valakinek. Ennek a szolgáltatásnak a haszna házibulikban is élvezhető, ahol nem kell a lemezek cserélésével vesződni, megszakítatlanul szólhat a zene az egész éjszakán át. A katalógusban szabadon válogathatunk az előadók vagy a címek között, és a maximális változatosság érdekében beállíthatjuk azt is, hogy teljesen véletlenszerűen játssza a dalokat.

Amennyiben egy DVD filmet helyezünk be a készülékbe, a szélessávú inernetkapcsolatunk segítségével azonnal letöltődnek a filmmel kapcsolatos információk egy központi adatbázisból és a szereplők nevén, a tartalmon és a stáblistán kívül a film plakátja is pillanatok alatt elérhetővé válik. Ha kedvet kapunk a kedvenc színészünk nevével fémjelzett egyéb alkotások megvásárlására is, egy külön menüpontban le is ellenőrizhetjük, melyek az adott héten megjelenő DVD újdonságok országunkban és rögtön meg is nézhetjük ezek előzeteseit.

A rendszer lelke egy Intel Pentium 4 630 sorozatú processzor (3 GHz, 800 MHz FSB, 2MB L2 cache, HT technológia támogatással) amely garantálja a nagyfelbontású videoanyagok lejátszása és egyéb funkciók egyidejű használata esetén is a kompromisszumoktól mentes minőséget. A Micro BTX alaplapok szélesebb körben való elterjedésével párhuzamosan várhatóak az egyre vékonyabb megoldások ebben a kategóriában, amelyekben továbbra sem kell lemondanunk a zajmentes hűtési megoldások nyújtotta előnyökről. A HiFi hangzást kedvelő felhasználóknak kedvez az a tény is, hogy egyre több ilyen készülék rendelkezik 7.1-es hangkimenettel.

A termékek megvásárolhatók december elejétől a Saturn és a Media Markt áruházakban a szórakoztató elektronika osztályon.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő