Connect with us

A HP BladeSystem előnyei

Laptop

A HP BladeSystem előnyei

Egy európai rendezvénysorozat részeként felhasználóknak és viszonteladóknak tartott szakmai konferenciát a HP Magyarország Kft., amelynek fókuszában a hatékonyabb, gazdaságosabb üzleti informatikai rendszerek kialakításához nélkülözhetetlen szerverkonszolidációs megoldások álltak.

Az eseményen a HP regionális és magyar szakértői áttekintést nyújtottak a szerverkonszolidáció általános előnyeiről, az elérhető hatékonyságnövekedésről és költségmegtakarításról, illetve bemutatták a HP BladeSystem platform legújabb eszközeit. A rendezvény megszervezését az AMD, a Brocade, a Cisco Systems, a McData, a Microsoft, az Oracle, a Polyserve és a VMware támogatta.

A szerverkonszolidáció céljai, előnyei általában a költségek csökkentése (hely- és energia-megtakarítás, alacsonyabb kapcsolódási költségek, kevésbé időigényes szoftvertelepítés és frissítés) illetve a hatékonyabb működés, vagyis magasabb rendelkezésre állás. A hagyományos, erősen fragmentált adatközpont architektúrával szemben a HP széles körű nemzetközi tapasztalataira támaszkodva BladeSystem-alapú, rugalmasan újrakonfigurálható, teljes körű virtualizációt támogató rendszereket kínál. A HP világszerte piacvezető BladeSystem rendszerei a már önmagában is jelentős előnyöket kínáló, hagyományos rack-szekrényre optimalizált berendezések evolúciójának következő lépését képviselik. Ahhoz hasonlóan egy szekrénybe integrálják a számító-, hálózati kapcsoló- és biztonsági, valamint a tárolókapacitást a különleges felügyeleti és tápellátási alrendszerekkel. Minden eddigiénél nagyobb szervervolumen csoportosított felügyeletét, központosított tápellátását, egyszerű és gyors kábelezését, illetve bővítését teszik lehetővé, így a hagyományos rendszereknél jóval alacsonyabb működtetési költséget (TCO) kínálnak.

A HP az úgynevezett alkalmazkodó vállalatok (Adaptive Enterprise) üzleti igényeihez, az egyre gyakoribb, egyre gyorsabb változások követéséhez alakította BladeSystem rendszereit. Ezek az informatika rendszerek a tipikus rack-optimalizált szervereknél jóval, akár 85-95 százalékkal gyorsabban telepíthetők, konfigurálhatók. A BladeSystem eszközök fejlett, központosított felügyeleti jellemzői révén az adminisztrátoroknak kevesebb időt kell a monoton karbantartási feladatokra fordítaniuk. Így nem csak a működési költségeket csökkenthetik, de a humán erőforrásokat is felszabadítják az új, üzleti szempontból kritikus, innovatív, versenyelőnyt biztosító szolgáltatások kifejlesztéséhez. Természetesen ez a megnövekedett rugalmasság nem csak az emberi erőforrások, az adminisztrátorok idejére vonatkozik. A szabványos rack-be építhető modulok intelligens integrációjával, a virtualizációval, processzor- és operációsrendszer-függetlenséggel, illetve magas fokú automatizációval a HP BladeSystem rendszerek a számítási és hálózat-kapcsolási kapacitás gyors, rugalmas újraszervezését is lehetővé teszik.

A rendszer alapeleme a redundáns hálózati és háttértár-kapcsolatot illetve tápellátást kínáló passzív backplane elemek másodpercek alatt bővíthetők új, teljesítményre vagy energia-fogysztásra optimalizált, ˝kábelmentes˝ blade-modulokkal. A HP BL25p penge-szerverekkel egy-egy 42U méretű rack-ben akár 48, míg a BL35p blade-ekkel akár 96 kétprocesszoros szerver helyezhető el, Intel vagy 64-bites AMD processzorokkal. Az integrált HP iLO Advanced felügyeleti rendszerrel a teljes rendszer grafikus távoli konzolról vezérelhető, s a HP automatizált telepítő- és rendszerfrissítő, valamint teljesítmény-menedzsment alkalmazásokat is kínál a BladeSystem-hez.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő