Connect with us

technokrata

Hitelesített szoftverletöltéssel az internetezők bizalmáért

Laptop

Hitelesített szoftverletöltéssel az internetezők bizalmáért

Internetes cégek egy csoportja új programot tervez indítani a biztonságos és barátságos szoftverhasználatért.

Trusted Download Program a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet az America Online, a Yahoo, a Cnet Networks, a Verizon és a Computer Associates indít be. A következő év elején kísérleti jelleggel elinduló projekt célja, hogy a felhasználóknak hitelesített forrásból kínáljon szoftverletöltési lehetőséget. Ez egy internetes szervezet, a magánszféra védelmét szolgálni hivatott Truste csoport segítségével indulhat be, ez utóbbi fogja ugyanis hitelesíteni a kezdeményezésben részt vevő alkalmazásokat.

A Trusted Download Program nem fogja feketelistára tenni az adware vagy spyware szoftvereket; ehelyett a fejlesztőknek egyértelműen, a felhasználók számára közérthetően meg kell határozniuk, hogy mit tesz alkalmazásuk működése során. Az internetezők az adatbázisban való keresést követően, a letöltéshez beleegyezésüket kell, hogy adják, és ugyanerre van szükség a telepítést megelőzően is. Például egy olyan alkalmazás esetén, amely reklámokat jelenít meg, vagy naplózza a felhasználó online viselkedését, a fejlesztőnek kötelessége lesz nyilvánossá tenni, hogy milyen típusú reklámokat fog látni a monitor előtt ülő, illetve hogy milyen információkat gyűjtenek be róla.

Ezenfelül arról is tájékoztatni kell a leendő felhasználót, hogy milyen beállításai kerülnek majd megváltoztatásra a telepítés alatt. A könnyű uninstallálást is biztosítania kell a fejlesztőnek ahhoz, hogy szoftvere bekerülhessen a kezdeményezés adatbázisába.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom