Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adattárolás egyszerűen, költséghatékonyan

Laptop

Adattárolás egyszerűen, költséghatékonyan

Az Avnet újult erővel vágott bele magyarországi tevékenységi körének bővítésébe.

Immáron fél éve annak, hogy Magyarországon az Avnet disztribútori megállapodást írt alá az EMC-vel. Az EMC Corporation információtároló rendszerek, szoftverek, hálózatok és szolgáltatások világviszonylatban vezető gyártója. A keretszerződés megkötésével az Avnet Magyarországon az EMC termékeinek hivatalos és kizárólagos disztribútorává vált, melynek révén az Avnet meghatározó szerepet kíván betölteni a hazai adattárolási megoldások piacán.

A megállapodás megkötése óta a cég az indirekt értékesítési csatorna felállításában rengeteg erőfeszítést tett. Első lépésként az Avnet vezetőinek maroknyi csapatával ellátogatott az EMC írországi központjába, Cork városába. A szakmai ismeretek bővítése mellett természetesen jutott idő fakultatív programokra is. A körtúra után a 10 fős csapat tagjai különböző sportokban mérhették össze erejüket; az agyaggalamb-lövészet és az íjászat mellett leginkább a söröskriglik emelgetésében jeleskedtek, a legbátrabbak pedig végül a tengerben is megmártóztak.

Az Avnet újult erővel vágott bele magyarországi tevékenységi körének bővítésébe. Az elmúlt időszak a megfelelő partnerek felkutatásával telt. Mostanra már a hetedik partner is aláírta a szerződést, így lassan elérik a tervezett, ideális létszámot.

Októberben a cég már EMC Sales oktatást is szervezett, hogy a partnerek EMC-s tudását növeljék, ezzel segítve elő a piacon való eredményes érvényesülésüket.

Az Avnet jelenlegi céljai közt szerepel egyik üzletfejlesztési tevékenységének, a Making Storage Simple-nek elindítása Magyarországon. Az egyszerű és költséghatékony adattárolásra az EMC információtárolási és tárolófelügyeleti eszközei változatos megoldásokat kínálnak. Az információtárolást alapvetően négyféle szemszögből közelítik meg: védelem, archiválás, mentés, tárolás.

Az Avnet célja, hogy felkeltse a figyelmet magánszemélyektől egészen a legnagyobb vállalatokig, hogy a fontos adathalmazokat csak akkor tudhatjuk biztonságban, ha gondoskodunk folyamatos mentésükről és archiválásukról. Az EMC termékei kézenfekvő megoldásokat jelentenek az adatokhoz kapcsolódó problémák kezelésére. Ennek révén az Avnet kész megoldáscsomagokat kínál ügyfelei számára, melyekről részletes információt kaphat a www.emcmss.hu internetes oldalon.

EMC Sales oktatási program
Az Avnet Kft. az EMC termékek kizárólagos disztribútoraként 2005. október 25–26-án megrendezte első Sales oktatási programját. Az ingyenes tanfolyamon a regisztrált partnereken túl az EMC megoldásai iránt érdeklődők is szép számmal vettek részt.

Az első napot az Avnet Kft.-től a tanfolyam főszervezője, Kozák Tamás nyitotta meg. A programsorozatban nemcsak a termékekről szóló prezentációk kaptak helyet, hanem – a partnerek piacon való eredményes érvényesülése érdekében – a szervezők gondoskodtak különböző marketing és kompetitív ismereteket nyújtó előadásokról is (például: piaci helyzetkép, konkurencia és végfelhasználói szokások elemzése stb.). A rendezvény sikerességét neves előadók egész sora garantálta, melyek közül kiemelkedett Oded Tal, az Európa-szerte ismert EMC channel manager, aki személyes beszélgetés keretében adott választ a résztvevők szakmai kérdéseire.

A tanfolyamot vizsga követi, melyet az első oktatási program alkalmából a partnerek szintén térítésmentesen tehetnek le. Az előadások hatékonyan felépített anyagának és egyéb forrásoknak segítségével valószínűleg a résztvevők mindegyike sikeresen fogja teljesíteni a vizsgakövetelményeket, így a piac várhatóan mintegy tizennyolc jól felkészült szakemberrel bővül.

A rendezvény az Avnet képzési sorozatának csupán első állomása volt. A partnerek oktatásának következő lépcsőfokát, a mérnökök képzését a cég 2006. januárjának végére időzíti.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés