Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult az ingyenes GIMP képszerkesztő szoftver

Laptop

Megújult az ingyenes GIMP képszerkesztő szoftver

Letölthető a legfrisebb, 2.3.5-ös változat.

A GIMP a GNU Image Manipulation Program szavak kezdőbetűiből összeálló mozaikszó. Az eredetileg linuxos alkalmazás egy ingyenesen terjeszthető képeditáló eszköz, amivel olyan feladatok oldhatók meg, mint a fotóretusálás, képek létrehozása stb. Ebből következően egy egyszerű ˝rajzolóprogramként˝ is lehet használni, tehát az alacsony igényeket támasztó felhasználók számára is jó választás lehet; de emellett komolyabb alkalmazási területeken is megállja a helyét. Képes például feladatok kötegelt végrehajtására, különböző képformátumok közötti átalakításra, képek tömeges renderelésére stb.

Alapfunkcióinak sokasága, ingyenessége mellett rendelkezik még egy fontos tulajdonsággal: a fejlesztők a bővíthetőségre hegyezték ki a szoftvert. Ez azt jelenti, hogy számos plugin és kiterjesztés létezik hozzá, amivel ténylegesen szinte minden műveletet meg lehet valósítani, ami digitális képekkel kapcsolatban felmerülhet. Script-felületének köszönhetően pedig az egyszerűbb feladatoktól kezdve az összetett eljárásokig könnyen automatizálni lehet a gyakrabban használt tevékenységeket.

A nemrég megjelent, 2.3.5-ös változat a korábbi verzióhoz képest számos finomítást tartalmaz. A programozók elmondása értelmében néhány új hibajavítás, optimalizálás teszi még gördülékenyebbé a munkát, például felgyorsították az adatállományok újratöltésének sebességét és maga az alkalmazás is gyorsabban áll fel. A GIMP letölthető a Terminal Download szerveréről is, futtatásához szükség van a (szintén letölthető) GTK+ 2.8.6-os környezetre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés