Connect with us

Daemon Tools 4.0 – letölthető a CD/DVD-emulátor

Laptop

Daemon Tools 4.0 – letölthető a CD/DVD-emulátor

A népszerű, virtuális meghajtók létrehozására, másolásvédelmi technikák imitálására képes alkalmazás a héten újult meg.

Hosszas hallgatás előzte meg a legújabb Daemon Tools-t. A fejlesztők a 3.x-es széria utolsó darabját még tavaly adták ki, 2004 szeptember eleje óta (amikor a Windows XP SP2 miatt volt indokolt egy frissítés megjelentetése) lényegi változás nem volt a program „életében”. A másolásvédelmi technikák azonban azóta is fejlődtek, így egyre több szoftverhez volt kénytelen az egyszeri felhasználó ismét behelyezni az eredetit CD-t, ahelyett, hogy egy arról készült biztonsági másolatot használhatott volna.

A Daemon Tools erőssége ugyanis ebben rejlik: használatával nem kell minden alkalommal, amikor a feltelepített alkalmazás igényli, fizikailag behelyezni az optikai meghajtóba az eredeti korongot, elég csak annak a merevlemezen levő, valamilyen képformátumban leledző változatát virtuális meghajtóként emulálni. Ennek elsősorban sebességbeli és kényelmi előnyei voltak, bár sokan így telepítették fel számítógépükre a jogvédett szoftverek illegális másolatait is.

Az új, 4.0-s változat a Safedisc, Securom és Lasterlock védett játékok biztonsági másolatait teszi futtathatóvá. Az ingyenes kiadást egyébként teljesen újraírták, többek közt ezért tartott ennyi ideig az 4-es széria megjelenése. A Daemon Tools most négy komplett virtuális meghajtó alkalmazását támogatja, és kiegészült a DCP (Daemon Code Protect) funkcióval, amely az „anti-DT” eszközök, azaz a Daemon Tools futását felismerni és funkcionalitását gátolni képes megoldások ellen nyújt jobb védelmet.

Jelenleg csupán 32 bites változata létezik a szoftvernek, de a 64 bites processzorok tulajdonosainak sem kell sokat várniuk a kifejezetten erre a lapkákra optimalizált verzió megjelenésére. Az előbbit bárki letöltheti, kipróbálhatja: a Terminal gyors Download szerverén már fent „pihen” a szoftver.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom