Connect with us

Újgenerációs Intel processzorok

Laptop

Újgenerációs Intel processzorok

Az Intel olyan, új processzorok érkezését jelentette be, amelyek jobb kezelhetőséget és magasabb szintű biztonságot tesznek lehetővé üzleti szervezetek számára.

A processzorok az asztali gépek világában elsőként biztosítanak hardveres támogatást a virtualizációhoz.

A virtualizáció segítségével a platformok képesek több operációs rendszert vagy alkalmazást futtatni független partíciókban vagy ˝konténerekben˝, amelyek olyan specifikus igények kielégítésére is alkalmasak, mit az IT menedzsment szolgáltatások és a hálózatba kapcsolt eszközök védelme.

A virtualizációs támogatás segítségével az üzleti szervezetek teljes ellenőrzésük alá vehetik a PC-k egy részét biztonsági vagy menedzsment szolgáltatások futtatására anélkül, hogy akadályoznák a felhasználó munkáját, vagy akár a kritikus alkalmazásokat is megváltoztathatják. Az üzleti szervezetek tehát magasabb szinten lesznek képesek megvédeni magukat rosszindulatú kódok vagy vírusok ellen oly módon, hogy a hálózati forgalmat megszűrik egy elkülönített IT partíción keresztül, mielőtt az elérne a felhasználóhoz.

Több partíció létrehozása a PC-ken növeli a kezelhetőséget azáltal, hogy támogatást biztosít a régi alkalmazásokhoz úgy, hogy közben kipróbálható és bevezethető egy új működési környezet.

Intel Pentium 4-es processzoron alapuló asztali számítógépeket jelenleg az Acer, a Founder, a Lenovo és a TongFang kínál. A Lenovo már kínál Intel Virtualizációs Technológián alapuló tesztrendszereket egyes kiválasztott ügyfelek számára, valamint 2006 első negyedévétől várhatóan számos neves rendszerintegrátor nyújt majd széles körű támogatást asztali PC megoldások számára. Emellett az iparág vezető, virtualizációs technológiát kínáló szereplői, mint például a WMware, a Microsoft és a Xen is csatlakoztak az Intel jövőbeli, Intel processzorokon alapuló PC-k és szerverek Intel Virtualizációs Technológiával történő támogatásához.

A beépített, világszínvonalú IT biztonságot és menedzsment képességeket tovább fejlesztve az Intel egy másik prémium platform fejlesztést is kínál Intel Aktív Menedzsment Technológia (Intel Active Management Technology) néven, az Averill kódnevű, 2006 folyamán piacra dobandó kétmagos, Intel Professional Business Platform virtualizációs támogatásával együtt. A virtualizációs képességeket noteszgépekre is kiterjesztik, amelyet először az Intel Centrino Mobil Technológián alapuló platformokkal vezetnek be 2006-ban.

Az üzleti vállalkozások további előnyökre tehetnek szert a virtualizáción keresztül szerveralkalmazásaik számára is megnövekedett funkcionalitás és munkafolyamat- támogatás segítségével. Az Intel az elmúlt héten jelentette be, hogy megkezdte a virtualizációs technológiát hardveresen támogató Intel XeonR MP processzorainak szállítását. A cég Intel Itanium processzoron alapuló, ugyanezen technológiát alkalmazó platformjai 2006 közepétől érhetőek majd el.

A virtualizáció nyújtotta előnyök kiterjeszthetőek az otthoni tevékenységekre és szórakozásra is. A jövőben az otthoni számítógép-felhasználók képesek lesznek virtuális ˝partíciók˝ létrehozására és ezáltal számos felhasználói környezet elkülönítésére, mint például a dedikált böngészők, produktivitás szoftver alkalmazások, személyi videó felvevők, és a virtualizációs technológia lehetőséget teremt a szolgáltatóknak arra, hogy távolból is diagnosztizálják és megoldják a felmerülő problémákat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom