Connect with us

WinDVD 7 – DVD-lejátszás a számítógépen

Laptop

WinDVD 7 – DVD-lejátszás a számítógépen

Az önmagát a világ elsőszámú PC-s DVD-lejátszószoftvernek hirdető alkalmazás valóban igen kedvelt az internetezők körében; most bárki kipróbálhatja a legfrissebb kiadást!

Habár a Windows Media Playere (és sok más egyéb médialejátszó) is lehetőséget kínál DVD-filmek megtekintésére, a két legnépszerűbb alkalmazás e téren a fizetős PowerDVD és WinDVD. Mindkettő olyan funkcióbőséggel rendelkezik, mely csak a profi asztali lejátszóeszközök sajátja – nem csoda, hogy töretlen népszerűségnek örvendenek annak ellenére, hogy használatukért fizetni kell.

Mire képes a WinDVD? Az olyan alapvető szolgáltatásokon kívül, mint a video- és hanglejátszás, számos extrával egészítették ki a szoftvert: például lehetőség nyílik akár visszafele is lejátszani az adott filmet, videoklipet. Zökkenőmentesen képes váltani a képarányok (4:3, 16:9) között, és természetesen lehetőség van a fényesség, a színek, a kontraszt, az árnyalatok stb. finomhangolására. Rendelkezik az úgynevezett Trimension DNM (Digital Natural Motion) technikával, aminek használata révén a mozgások sokkal finomabbá válnak. Ellátták screen capture funkcióval is, így tud képet lopni a lejátszott filmekből.

Hanghatások terén is sokat nyújt az alkalmazás: támogatja a DVD-Audio, Intel High Definition Audio, WMV-HD szabványokat; képes kihozni a maximumot a 96 kHz-es, 24 bites hangokból és kihasználhatjuk vele a nyolc csatornás hangrendszereket is. TruSpeed Playback technikája révén 4%-os csúszást is korrigálni tud, támogatja a DSP effekteket stb. „Egyszerű” zenelejátszónak is lehet használni, playlisták készítésére is alkalmas.

Lássunk néhány funkciót a WinDVD hetes változatából! Megjelent az úgynevezett TrimensionDNM Advanced technológia, amelynek használatával még simábbá vált a lejátszás, az elmosódások még kevésbé zavaróak a gyors mozgásoknál. Ezenfelül immár támogatja a H.264 szabványt is az alkalmazás megújult verziója. Lehetőségünk nyílik a videoanyagok megosztására, legyen szó akár Ipodról, akár PDA-ról vagy mobiltelefonról.

A szoftver legújabb változata kipróbálható, akár a Terminal Download szerveréről is letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő