Connect with us

Illatos, érdes, saját fotós bankkártyák

Laptop

Illatos, érdes, saját fotós bankkártyák

A MasterCard megerősítette piaci pozícióját Magyarországon és fejlesztéseivel élen jár a kártya technológiai innovációban.

A MasterCard a jelenlegi piac- és üzletág növekedését technológia újítások, például a chip technológia elterjedésére kívánja hasznosítani.

Chip migráció
Mi is az a chip kártya? A chip kártya a különböző kártyafajták legkorszerűbb és legintelligensebb formája. A kártya egy aktív mikrokontrollert és jelentős mennyiségű memóriát tartalmaz, mely segítségével a kártya sokkal nagyobb lehetőségeket ad a felhasználók és a szolgáltatást nyújtók számára mind az elsődleges feladatok, mind a biztonsági igények kielégítéséhez.


Miért fontos a chip kártyák térnyerése? A chip kártyák elterjedése mindenekelőtt fontos a biztonság szempontjából, hiszen a chip adattároló egysége gyakorlatilag feltörhetetlen. A chippel szerelt kártyák aktívan kommunikálnak az elfogadó terminállal, így a felhasználó azonosítás folyamata is jóval biztonságosabb. Fontos, hogy a chip kártya technológia teljesen új felhasználási területeket nyit meg a bankkártya használatban.

Érintés nélküli fizetés
Az egyik ilyen terület az érintés nélküli, úgynevezett ˝contactless˝ fizetés, melynek alapfeltétele a kártyába épített chip, ami egy apró rádió adóvevő segítségével vált jelet a leolvasóval és bonyolítja a fizetést. A contactless kártyát elég ˝meglebegtetni˝ a terminál előtt, és a fizetés gyorsan és biztonságosan megtörténik. Az érintés nélküli rendszerek elsősorban olyan fizetési környezetben hasznosak, ahol a tranzakció gyorsasága kiemelten fontos, például tömegközlekedési eszközökön, benzinkutaknál, postán és gyógyszertárban. A MasterCard érintés nélküli rendszerével, a PayPass-szal már 9.000 amerikai McDonald’s étteremben fizethetnek a MasterCard kártyabirtokosok.

Innovatív kártya design
Természetesen nem csupán a technológia területére korlátozódik az innováció, hiszen a plasztik külseje is jelentős, a mobiltelefonokhoz hasonló státusz-üzenetet hordoz. Ezért a kártyatervezők igyekszenek a lehető legtöbb látvány és más érzékre alapuló hatáselemet sűríteni a kártyába.

Ennek egyik ötletes formája, ha saját élményeinket örökíthetjük meg a kártyánkon. A digitális fényképet vagy más képi anyagot (például céglogó, kedvenc focicsapatunk arculati elemei stb.) elküldjük a kártyatársaság email címére, és nem sokkal később a választott képi világot tükröző, teljesen egyedi kártyával fizethetünk majd. A közeljövőben gyártanak majd olyan bankkártyát, mely a sötétben világít vagy hologram díszítésével 3D hatást kelt. A tapintással megkülönböztethető kártyák megint más érzékünkre hatnak majd. Ha szeretjük a kávét, választhatunk kávéillatú bankkártyát, de akár a rózsaillatú plasztik is népszerű lehet. A mindennapos használathoz a MasterCard tervezői egy védőtokba hajtható kártyatípust fejlesztettek ki, melyet a könnyű hordozhatóság érdekében kulcstartóra is fűzhetünk.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő