Connect with us

technokrata

Illatos, érdes, saját fotós bankkártyák

Laptop

Illatos, érdes, saját fotós bankkártyák

A MasterCard megerősítette piaci pozícióját Magyarországon és fejlesztéseivel élen jár a kártya technológiai innovációban.

A MasterCard a jelenlegi piac- és üzletág növekedését technológia újítások, például a chip technológia elterjedésére kívánja hasznosítani.

Chip migráció
Mi is az a chip kártya? A chip kártya a különböző kártyafajták legkorszerűbb és legintelligensebb formája. A kártya egy aktív mikrokontrollert és jelentős mennyiségű memóriát tartalmaz, mely segítségével a kártya sokkal nagyobb lehetőségeket ad a felhasználók és a szolgáltatást nyújtók számára mind az elsődleges feladatok, mind a biztonsági igények kielégítéséhez.


Miért fontos a chip kártyák térnyerése? A chip kártyák elterjedése mindenekelőtt fontos a biztonság szempontjából, hiszen a chip adattároló egysége gyakorlatilag feltörhetetlen. A chippel szerelt kártyák aktívan kommunikálnak az elfogadó terminállal, így a felhasználó azonosítás folyamata is jóval biztonságosabb. Fontos, hogy a chip kártya technológia teljesen új felhasználási területeket nyit meg a bankkártya használatban.

Érintés nélküli fizetés
Az egyik ilyen terület az érintés nélküli, úgynevezett ˝contactless˝ fizetés, melynek alapfeltétele a kártyába épített chip, ami egy apró rádió adóvevő segítségével vált jelet a leolvasóval és bonyolítja a fizetést. A contactless kártyát elég ˝meglebegtetni˝ a terminál előtt, és a fizetés gyorsan és biztonságosan megtörténik. Az érintés nélküli rendszerek elsősorban olyan fizetési környezetben hasznosak, ahol a tranzakció gyorsasága kiemelten fontos, például tömegközlekedési eszközökön, benzinkutaknál, postán és gyógyszertárban. A MasterCard érintés nélküli rendszerével, a PayPass-szal már 9.000 amerikai McDonald’s étteremben fizethetnek a MasterCard kártyabirtokosok.

Innovatív kártya design
Természetesen nem csupán a technológia területére korlátozódik az innováció, hiszen a plasztik külseje is jelentős, a mobiltelefonokhoz hasonló státusz-üzenetet hordoz. Ezért a kártyatervezők igyekszenek a lehető legtöbb látvány és más érzékre alapuló hatáselemet sűríteni a kártyába.

Ennek egyik ötletes formája, ha saját élményeinket örökíthetjük meg a kártyánkon. A digitális fényképet vagy más képi anyagot (például céglogó, kedvenc focicsapatunk arculati elemei stb.) elküldjük a kártyatársaság email címére, és nem sokkal később a választott képi világot tükröző, teljesen egyedi kártyával fizethetünk majd. A közeljövőben gyártanak majd olyan bankkártyát, mely a sötétben világít vagy hologram díszítésével 3D hatást kelt. A tapintással megkülönböztethető kártyák megint más érzékünkre hatnak majd. Ha szeretjük a kávét, választhatunk kávéillatú bankkártyát, de akár a rózsaillatú plasztik is népszerű lehet. A mindennapos használathoz a MasterCard tervezői egy védőtokba hajtható kártyatípust fejlesztettek ki, melyet a könnyű hordozhatóság érdekében kulcstartóra is fűzhetünk.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök