Connect with us

technokrata

Bővülő együttműködés az IHM és a Magyar Mérnöki Kamara között

Laptop

Bővülő együttműködés az IHM és a Magyar Mérnöki Kamara között

A két szervezet együttműködése 2005-ben tovább mélyül.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Kováts Gábor, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke 2005. november 8-án aláírta az IHM és az MMK közti együttműködési keretmegállapodás 2005. évi munkatervét. A munkaterv értelmében az MMK szakmai javaslatokat dolgoz ki a hírközlési és informatikai infrastruktúra fejlesztésével összefüggő állami szabályozással kapcsolatban.

A Magyar Mérnöki Kamara — amely 18 ezer, tervezési illetve szakértői jogosultsággal rendelkező mérnököt tömörítő köztestület — tagjai az ország infrastruktúrájának fejlesztésével illetve kezelésével kapcsolatos műszaki feladatokat látják el. A hírközlés és informatika területén mintegy 900 tervező és szakértő mérnök dolgozik.

A kamara és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szoros együttműködésének köszönhetően a kamara munkatársai szakértő támogatásukkal szervesen hozzájárulnak az IHM szakmai munkájához.

A két szervezet együttműködése 2005-ben tovább mélyül. A kamara szakmai javaslatokat fogalmaz meg a hírközlési és informatikai infrastruktúra fejlesztésével összefüggő állami szabályozással összefüggésben, többek között az elmaradott térségek infokommunikációs lemaradásának mielőbbi megszüntetésével, az infrastruktúra integritásának, minőségének, megbízhatóságának elemzésével kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák