Connect with us

Bővülő együttműködés az IHM és a Magyar Mérnöki Kamara között

Laptop

Bővülő együttműködés az IHM és a Magyar Mérnöki Kamara között

A két szervezet együttműködése 2005-ben tovább mélyül.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Kováts Gábor, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke 2005. november 8-án aláírta az IHM és az MMK közti együttműködési keretmegállapodás 2005. évi munkatervét. A munkaterv értelmében az MMK szakmai javaslatokat dolgoz ki a hírközlési és informatikai infrastruktúra fejlesztésével összefüggő állami szabályozással kapcsolatban.

A Magyar Mérnöki Kamara — amely 18 ezer, tervezési illetve szakértői jogosultsággal rendelkező mérnököt tömörítő köztestület — tagjai az ország infrastruktúrájának fejlesztésével illetve kezelésével kapcsolatos műszaki feladatokat látják el. A hírközlés és informatika területén mintegy 900 tervező és szakértő mérnök dolgozik.

A kamara és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szoros együttműködésének köszönhetően a kamara munkatársai szakértő támogatásukkal szervesen hozzájárulnak az IHM szakmai munkájához.

A két szervezet együttműködése 2005-ben tovább mélyül. A kamara szakmai javaslatokat fogalmaz meg a hírközlési és informatikai infrastruktúra fejlesztésével összefüggő állami szabályozással összefüggésben, többek között az elmaradott térségek infokommunikációs lemaradásának mielőbbi megszüntetésével, az infrastruktúra integritásának, minőségének, megbízhatóságának elemzésével kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom