Connect with us

technokrata

Extend Firefox – fejlesszük tovább a böngészőt közösen

Laptop

Extend Firefox – fejlesszük tovább a böngészőt közösen

A Mozilla Foundation által meghirdetett kezdeményezés arra akarja rábírni a vállalkozó kedvű internetezőket, hogy terjesszék ki a Firefox képességeit. Mindehhez brutális teljesítményű konfigurációk kiosztásával igyekszik kedvet csinálni a szervezet.

A versengéstől azt reméli a Mozilla, hogy a Tűzrókához kiegészítések százai fognak majd érkezni. Nem mintha a saját fejlesztőit szélnek akarná ereszteni a szervezet, pusztán arról van szó, hogy a programozáshoz értő felhasználók ötleteire is kíváncsiak, és ezt a kíváncsiságukat hajlandóak ellentételezni is. Az Extend Firefox saját weboldala szerint ugyanis nyereményekkel kecsegtetik a kihívásban részt venni kívánókat .

Az elbírálás során az első három, legjobbnak minősített kiegészítő készítője egy speciális Firefox PC-t kap ajándékba (az oldalt látható kép még nem a végleges designt mutatja), ez egy Alienware konfigurációt rejt magában. Aki ismeri ennek a forgalmazónak a nevét, az sejtheti már, hogy nem átlagos PC-ről van szó; néhány ínyencség: kétmagos AMD processzor, Nvidia SLI technológia (azaz két, összedolgozó Nvidia videokártya használata), hardveres tűzfal, csendes működés stb. A három nyertes a legjobb kiterjesztéséért és az 1.5-ös Firefox új funkcióinak legjobb bemutatójáért kaphatja meg a fenti konfigurációt (illetve a Firefox 1.5 Prize Pack csomagot, ami egy pólóból, egy sapkából és egy notebooktáskából áll).

Nyolc további résztvevőt is honorálni tervez a Mozilla. Az Apple Ipod Nano zenelejátszókat, könyveket és a Firefox 1.5 Prize Pack néven említett csomagokat azok kapják, akik a következő kategóriában bizonyulnak a legjobbnak: a leginnovatívabb, a leghasznosabb, a legjobb felhasználói tapasztalatot biztosító kiterjesztés; illetve a „legjobb integráció egy webszolgáltatással” kiíráson lehet még nyerni.

A megmérettetés 2006. január 6-ig tart, további részletek az alábbi linken.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom