Connect with us

Erősödő mobil helyettesítés

Laptop

Erősödő mobil helyettesítés

Hazai mobil szolgáltatások: egyértelmű piacvezető pozíció, erős pénzügyi eredmények.

A Magyar Telekom hazai mobil szolgáltatásaiból – a szegmensek közötti kiszűrések előtt – származó bevételek 3,2%-kal növekedtek 2005 első kilenc hónapjában, az értéknövelt szolgáltatásokból származó bevételek és a forgalmi bevételek kismértékű emelkedésének köszönhetően.

Az EBITDA 81,5 milliárd forint, az EBITDA-ráta 40,4% volt. A T-Mobile Magyarország III. negyedéves figyelemreméltó nyereségessége az értéknövelt szolgáltatások, a használat növekedése és a költségcsökkentő intézkedések mellett annak is köszönhető, hogy egy 2005 szeptemberében hozott kedvező bírósági döntést követően az Egyetemes Távközlési Alapba fizetendő összegekre képzett 1,1 milliárd forint elhatárolás feloldásra került. (Ugyanakkor a hazai vezetékes szolgáltatásoknál az Alappal szembeni 0,8 milliárd forint követelés leírásra került, ami kedvezőtlen hatással volt a hazai vezetékes szolgáltatások III. negyedéves eredményére.) Az üzleti eredmény nagymértékben, 39,3%-kal 56,1 milliárd forintra nőtt, mivel a Westel névváltásával kapcsolatos leírások döntő többsége 2004. I. negyedévben került elszámolásra. Az előre fizetett kártyás és szerződéses ügyfelek esetén egyaránt alacsonyabb készüléktámogatási díjak következtében az átlagos ügyfélmegszerzési költség jelentős mértékben, 34,5%-kal csökkent. (Az ügyfélmegszerzési költség számításánál a belépési árrést (a SIM kártya költsége csökkentve a belépési díjjal) és az eladáshoz kapcsolódó készüléktámogatási és ügynöki díjakat vették figyelembe.)

A bevezetett új tarifacsomagoknak köszönhetően ugyan megnőtt a forgalom, az egyes csomagok által biztosított árengedmények, a szabályozói változások hatása és a zárt felhasználói csoportok számára kínált ajánlatok elterjedése következtében ugyanakkor az egy előfizetőre jutó havi átlagbevétel (ARPU) közel változatlan maradt. Az MOU (egy előfizetőre jutó átlagos havi perchasználat) értéke 124-re nőtt 2005 első kilenc hónapjában, ami az árrugalmasság javulását mutatja.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom