Connect with us

Szabad szoftveres adatbázis

Laptop

Szabad szoftveres adatbázis

A Szabad Szoftver Intézet célja, hogy létrehozzon egy olyan átfogó adatbázist, mely nyilvántartja a magyarországi szabad szoftverrel és linuxszal aktívan foglalkozó vállalkozásokat.

A szabad szoftverek magyarországi elterjedését még jelentős mértékben hátráltatják olyan elképzelések, melyek szerint hiányzik mögülük a megfelelő szakember háttér és gazdasági erő. Szerencsére mára úgy a magánfelhasználók körében, mint a nagy állami intézményeken belül, egyre többen használnak szabad szoftvereket, és fedezik fel azok előnyeit. Az egyre növekvő létszámú fejlesztő csapatok munkája lehetővé teszi, hogy a szabad szoftvereket biztonságosan, megbízható támogatás mellett használják az oktatásban, az egészségügyben és a kormányzati szférában egyaránt. A szabad szoftverek érvényesüléséhez elengedhetetlen, hogy azok a cégek, vállalkozások, amelyek ezek fejlesztésével, oktatásával, használatával foglalkoznak összefogjanak, és így együttesen nagyobb nyilvánosságot kapjanak.

Az adatbázisban szereplő szabad szoftveres cégek képesek felmutatni a szükséges erőt, és tudást, hogy eltöröljék azokat a régi, rossz beidegződéseket, amelyek akadályozták a szabad szoftverek bekerülését a nagy, kormányzati projektekbe.

A Szabad Szoftver Intézet KHT. elsődleges célja a szabad szoftverek használatának népszerűsítése, terjesztése és oktatása, de aktívan részt kíván venni a szabad szoftvereket létrehozó, vagy azon alapuló projektek kialakításában és támogatásában is. Az Intézet szeretne olyan szakmai háttérként (kompetencia központként) működni, mely a szabad szoftver felhasználóknak bizonyos szoftverekhez biztosítani képes a szakértelmet, a magyar dokumentációt és a technikai támogatást.

Az adatbázisban többféle szempont szerint lehet majd keresni, így az adatbázisba bekerült cégek elsősorban tevékenységi körük jellemzői alapján válnak elérhetővé az érdeklődők számára. Az adatbázisba az érdeklődők a lent található adminisztrációs lap kitöltésével regisztrálhatnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő