Connect with us

technokrata

Jóváhagyva a Telekom és a T-Mobile egyesülése

Laptop

Jóváhagyva a Telekom és a T-Mobile egyesülése

A Magyar Telekom Közgyűlése jóváhagyta a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülési szándékát.

A Magyar Telekom rendkívüli Közgyűlése a mai napon jóváhagyta az Igazgatóság előterjesztése alapján a T-Mobile Magyarország Rt. és a Magyar Telekom Rt. egyesülési szándékát.

A Közgyűlés meghallgatta Straub Elek elnök-vezérigazgató tájékoztatóját a tervezett egyesülés részleteiről, majd dr. Pap László, a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette a Felügyelő Bizottság álláspontját az egyesüléssel kapcsolatban. Ezt követően a részvényesek szavazással döntöttek a T-Mobile Magyarország Rt. beolvadási szándékáról a Magyar Telekom Rt.-be. Az egyesülést követően a Magyar Telekom Rt. működési formája változatlan marad.

A Közgyűlés döntése alapján az Igazgatóság 2005. szeptember 30-i fordulónappal elkészíti a Magyar Telekom Rt. vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, valamint a – beolvadás utáni – nyitó vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét. Az Igazgatóság e dokumentumokat egy újabb Közgyűlés elé terjeszti. Az Igazgatóság ezen kívül a Közgyűlés elé terjeszti majd az egyesülési szerződés és a jogutód társaság Alapszabályában végrehajtandó esetleges módosítások tervezetét, továbbá a jogszabályi előírásoknak megfelelően a jogutód Magyar Telekom Rt.-ben részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel való elszámolás módjáról szóló tervezetet.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin