Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Java és .NET

A Java és a .NET integrációjával elhárul az akadály a szolgáltatásorientált architektúra továbbterjedése elől.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a Java technológia és a Microsoft .NET platform jobb együttműködése érdekében a cég elősegíti a Windows Communication Foundation (WCF) –nel való együttműködést, a meghatározó WS*-specifikációk nyílt forráskódú megvalósításával. A Java Enterprise Edition (Java EE) és a .NET platform zökkenőmentes integrációja lehetővé teszi, hogy a fejlesztők szinte bármilyen operációs rendszer, például Solaris, Windows vagy Linux alatt készítsék el alkalmazásaikat, úgy, hogy azok heterogén számítástechnikai rendszerekben is jól működjenek együtt egymással.

Az új megoldás kiterjedtebb közös munkát tesz lehetővé a vállalatok szempontjából is, hiszen az alkalmazások fejlesztésébe a partnerek sokkal szélesebb körét vonhatják be. A két platform közötti együttműködés ráadásul elősegíti a webszolgáltatások és a szolgáltatásorientált architektúrákon (SOA) alapuló alkalmazásfejlesztés elterjedését is, hiszen az új megoldás mérsékli a járulékos költségeket, csökkenti a feladatok összetettségét, illetve az azzal járó kockázatot.

A Sun mai bejelentése összhangban áll korábban is hangoztatott elkötelezettségével a Solaris operációs rendszer és Java technológia, illetve a Windows és .NET platformok szorosabb együttműködtethetősége iránt, melyet egyszeri bejelentkezéses (SSO) és azonosítási technológiáinak fokozott integrációjával is elősegít. A Java Business Integration specifikációhoz (JSR 208) és a Liberty Alliance-hoz hasonló más szabványokkal együtt ez a webszolgáltatások együttműködését célzó erőfeszítés is elősegíti a szolgáltatásorientált architektúrára alapozott alkalmazások kifejlesztését, telepítését és felügyeletét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés