Connect with us

technokrata

Miniszteri elismerés a magyar-román gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért

Laptop

Miniszteri elismerés a magyar-román gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért

A régiós és a pénzügyi területen lehetne az együttműködést erősíteni.

Halász Jánosnak, az ITDH bukaresti irodája vezetőjének a magyar-román gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett kiemelkedően eredményes tevékenységéért miniszteri elismerést adott át Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára. Az ünnepélyes eseményre Budapesten, 2005. november 4-én a tárca épületében került sor. Az államtitkár köszöntőjében a kitüntetett szakmai ismeretét, elkötelezettségét és motivációját emelte ki – közvetlen szavakkal, személyes élményeit is felidézve.

Az elismerés átvétele után Halász János elmondta, hogy további lehetőségek nyílnak a magyar-román gazdasági kapcsolatok fejlesztésében a legutóbbi közös kormányülést követően. Úgy vélekedett, a régiós és a pénzügyi területen lehetne az együttműködést erősíteni.

A GKM adatai szerint az idén január és augusztus között a Romániába irányuló magyar export 1,149 milliárd euró volt, szemben az előző év hasonló időszakának 827,8 millió eurójával. Ugyanakkor a Romániából származó magyar import 546,6 millió eurót tett ki, míg a múlt év hasonló időszakában 497,5 millió euróra rúgott.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák