Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcstechnológiás Intel gyártósorok

Laptop

Csúcstechnológiás Intel gyártósorok

Az Intel újra megnyitotta félvezető gyárát az arizonai Chandlerben, ahol 65 nanométeres csíkszélességgel, 300 milliméter átmérőjű szilícium-ostyák (wafer) felhasználásával készülnek majd a lapkák.

A Fab 12 az Intel második olyan, lapkák tömeges előállítására alkalmas gyára, amely 65 nanométeres gyártástechnológiát alkalmaz az iparágban használt legnagyobb (300 milliméteres) szilícium-ostyák feldolgozásával. Így a Fab 12 a világ leghatékonyabban és a legalacsonyabb költségekkel működő lapkagyártó üzeme, valamint technológiai szempontból a világ legfejlettebb többmagos mikroprocesszorokat előállító félvezetőgyára.

A Fab 12 átalakítási projektje, amely 2004-ben vette kezdetét és csaknem 2 milliárd dollárba került, összesen körülbelül18 hónapot vett igénybe. A Fab 12 az Intel ötödik olyan gyára, ahol a gyártás 300 milliméteres ostyák feldolgozásával zajlik majd.

Az iparágban az Intel rendelkezik a legszélesebb 300 milliméteres szilíciumostyákat alkalmazó gyárak hálózatával. A cég hasonló üzemei az új-mexikói Fab 11X, az oregoni D1D és D1C és az Írországban található Fab 24.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés